Autonieuws Lifestyle & Fun

Bentley neemt 94-jarig model opnieuw in productie

juni 27, 2022

Bentley Continuation

Het is niet de eerste keer dat Bentley een oud model opnieuw op de markt brengt. Een aantal jaar geleden werd de Bentley Blower nieuw leven ingeblazen. Dit keer is het de beurt aan een Bentley-racer zonder compressor: de Speed Six. De Speed Six Continuation wordt gebouwd door hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor de Blower Continuation. Het team heeft de originele blauwdrukken van de Speed Six gebruikt om een 3D CAD-model van de auto te maken, dat wordt gebruikt als basis voor de ‘nieuwe’ modellen.

Le Mans

De Speed Six werd in 1928 geïntroduceerd als een sportievere versie van de 6½ Litre. De motor werd aangepast, met dubbele SU-carburateurs, een hogere compressieverhouding en een aangepaste nokkenas, waardoor het vermogen steeg naar 180 pk. Een krachtigere raceversie van de Speed Six won Le Mans in 1929 en 1930, met achter het stuur Woolf Barnato, Sir Henry ‘Tim’ Birkin en Glen Kidston.

200 pk

De raceversie van de Speed Six had een wielbasis van 3.35 meter en een doorontwikkelde motor met een compressieverhouding van 6,1:1 en een vermogen van 200 pk. In 1929 reden Woolf Barnato en Sir Henry ‘Tim’ Birkin met een Speed Six vanaf de eerste ronde tot aan de geblokte vlag aan de leiding, gevolgd door een stoet van drie andere Bentleys. Birkin vestigde zelfs een nieuw ronderecord van 7:21, 46 seconden minder dan het vorige record en een gemiddelde snelheid van 133 kilometer per uur. Met een afstand van 2.844 km werd ook een afstandsrecord gevestigd door de Speed Six.

Uitverkocht

Heeft dit artikel je interesse gewerkt en zie je een nieuwe Speed Six wel zitten? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Bentley heeft alle 12 exemplaren al verkocht. Je kunt die 1,75 miljoen euro dus in je zak houden.