Lifestyle

Autolening tweedehands: dit zijn de voordelen

september 5, 2022

Een tweedehands auto kopen, kan aardig in de papieren lopen. Vooral nu een tweedehands auto duurder in aanschaf is dan ooit tevoren, kom je al snel geld tekort. Weet dan dat je ook voor de aanschaf van een tweedehands auto een autolening kunt afsluiten. Wat zijn de voordelen van een autolening tweedehands?

Waarom tweedehands auto’s zo duur zijn

Anno 2022 is een tweedehands auto duurder dan ooit. Dat komt omdat er simpelweg meer vraag naar is en het aanbod aan occasions schaarser geworden is. De levertijd is korter dan van een nieuwe auto en dat spreekt veel mensen aan, vooral nu de levertijden van nieuwe auto’s vanwege productieproblemen maar blijven oplopen. Sinds corona stappen veel mensen ook niet zo graag meer in het openbaar vervoer en kijken ze liever uit naar een tweedehands auto. De tweedehands auto zit dus in de lift terwijl het aanbod niet toeneemt.

Weten waar je aan toe bent

Er bestaan verschillende mogelijkheden om de aanschaf van een tweedehands auto te financieren. Een voorbeeld is een autolening voor een tweedehands auto. Hierbij liggen het leenbedrag, het rentepercentage, de looptijd en de maandelijkse aflossingsbedragen vast. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent. Klinkt een beetje als private lease met als groot verschil dat jij de eigenaar wordt van de tweedehands auto. Dit is bij private lease niet het geval.

Autolening tweedehands is spaargeld overhouden

Een ander voordeel van een autolening is dat je spaargeld overhoudt. Zoals gezegd zijn occasions duurder dan ooit. Grote kans dus dat je je hele spaarvarken moet stukslaan om een tweedehands auto aan te schaffen. Daar gaat al je spaargeld, denk je, maar met een autolening kun je spaargeld overhouden. Je financiert immers een deel van de aanschafprijs. Hoe groot dat deel is, bepaal je zelf. Hoe kleiner dat deel, hoe minder je hoeft af te lossen.

Autolening met vaste, voordelige rentevoet

Allemaal leuk en aardig denk je wellicht, maar een auto lening is niet gratis*. Dat klopt. Maar als de rente over het geleende bedrag laag is, krijg je er wel veel gemak voor terug. De occasion van je dromen ligt opeens binnen handbereik! Zonder dat je in één klap al je spaargeld kwijt bent. Bij de Belgische kredietverstrekker Cofidis betaal je een vaste, voordelige rentevoet vanaf 3,99%*. Bij akkoord wordt het leenbedrag binnen 48 uur na definitieve aanvaarding van je aanvraag op je bankrekening gestort, ongeacht bij welke bank je een rekening hebt lopen. Wil je eerder aflossen? Dat is bij Cofidis bespreekbaar. Het woord ‘autolening tweedehands’ moet je trouwens met een korreltje zout nemen, want van het geleende geld mag je ook een motorfiets of camper kopen. 

* Let op, geld lenen kost geld.