Autonieuws Fun

Auto verkopen: wat te doen?

november 28, 2022

Hoe auto verkopen?

Het antwoord op de vraag ‘Auto verkopen: wat te doen?’ zal voor iedereen verschillend zijn. De meest gangbare weg is natuurlijk om je auto in te ruilen bij een autobedrijf om vervolgens een andere auto te kopen. Realiseer je dan wel dat de dealer een inruilprijs geeft die vrijwel altijd lager ligt dan de daadwerkelijke waarde van de auto. De dealer moet natuurlijk ook nog wat verdienen op de verkoop van je auto. Uiteraard is hier ruimte voor wat onderhandeling. Voelt iets niet goed, zoek dan verder.

Wil je nog wel een auto terugkopen?

In dit eerste geval gaan we ervanuit dat je een nieuwe auto terugkoopt. Maar dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen het geval te zijn. Het kan ook zijn dat je je auto juist bewust de deur uit doet. Hij is te duur geworden of je gebruikt hem gewoon te weinig. Of je bent dichterbij huis gaan werken waardoor je ook voldoende hebt aan een fiets of e-bike. Of je verhuist naar de grote stad waar het vinden van een parkeerplaats bijzonder lastig kan zijn.

Auto aanbieden op occasionportal

Een andere optie is om je auto te koop aan te bieden op een occasionportal. In dit geval kunnen duizenden mensen je auto zien en krijg je e-mails of telefoontjes om een bezichtiging in te plannen. Een proefrit hoort er natuurlijk ook bij. Niet iedereen wordt warm van deze verkoopmethode, al helemaal niet omdat je niet weet wie je over de vloer krijgt. Natuurlijk kan zo’n afspraak met een particulier goed gaan, maar soms kan het ook vervelend zijn als er een discussie ontstaat.

Auto verkopen wat te doen

Auto verkopen aan bedrijven

Er zijn alternatieven voor verkoop via een van de bekende occasionportals. Je kunt je auto ook rechtstreeks aanbieden van bedrijven. Daar bestaan diverse platforms voor. We noemen in dit voorbeeld even besteautobod.be. Maak vooraf even wat mooie foto’s van je auto, het liefst als de auto netjes schoon is. Voorkant, achterkant, zijkant, alle wielen, het interieur, de kilometerstand, you name it. Wees ook eerlijk over eventuele beschadigingen en leg die ook vast op beeld.

Biedingen vaak al binnen 24 uur

Vervolgens vul je de benodigde gegevens in over de betreffende uitvoering, motorvariant en uitrusting. Nadat je de auto hebt aangeboden ontvang je vaak al binnen 24 uur al biedingen op je auto. Deze biedingen zijn geheel vrijblijvend. Je bepaalt zelf of je de auto wilt verkopen voor het beste bod. De auto wordt dan vaak de volgende dag al opgehaald op een afgesproken locatie en je ontvangt direct je geld.

Auto verkopen wat te doen?

Het voordeel van zo’n biedingssysteem is dat je geen particulieren over de vloer krijgt, dat je vrijwel altijd meerdere biedingen krijgt en dat je snel je geld ontvangt. Kun je weer verder. Je auto verkopen is met al die mogelijkheden van tegenwoordig een fluitje van een cent. Jij bepaalt uiteindelijk wat je doet. Inruilen bij de dealer, aanbieden op een occasionportal of zonder gedoe je auto verkopen via een biedingsplatform? De keuze is aan jou.