Achtergrond Autonieuws

Audi RS3 klokt ronderecord Nürburgring, in zijn segment

juni 24, 2024

Audi RS3 met beproefde vijfcilinder

Het vermogen van de vernieuwde Audi RS3 wordt nog steeds geleverd door Audi’s legendarische vijfcilindermotor met 294 kW (400 pk) en een koppel van 500 Nm. In combinatie met de (optionele) Pirelli P Zero Trofeo R semi-slickbanden, een 19-inch keramisch remsysteem, het RS-sportonderstel met adaptieve demperregeling en de geoptimaliseerde chassisafstelling stuwt de 2.5 TFSI-motor de verbeterde Audi RS3 nu nog scherper en sneller door de bochten. Dat alles gaat uiteraard gepaard met een diepe roffel die voortkomt uit de 1-2-4-5-3 ontstekingsvolgorde, een kenmerkende eigenschap van Audi’s vijfcilindermotoren. 

Audi RS3 - Nurburgring record 2024

Verbeterde dynamiek

Aan de basis van de verder verbeterde rijdynamiek staat een samenspel tussen de torque splitter – met volledig variabele koppelverdeling tussen de achterwielen – de elektronische stabiliteitsregeling, brake torque vectoring en de optionele adaptieve dempers van het geoptimaliseerde RS-sportonderstel. 

Audi RS3 - Nurburgring record 2024

Vanaf augustus te bestellen

Liefhebbers kunnen de vernieuwde Audi RS3 vanaf eind augustus bestellen bij de Audi-dealers, waar hij vanaf oktober ook daadwerkelijk in de showroom te zien is.

Audi RS3 | 7:33.123 minutes official laptime | Nordschleife