Autonieuws

Aston Martin Vantage: zo had ie altijd moeten zijn!

februari 12, 2024

Aston Martin Vantage

De aankondiging van de nieuwe Aston Martin Vantage volgt op de succesvolle introductie van de DB12 Coupé en Volante in 2023. Aston Martin Chief Executive Officer, Amedeo Felisa, zegt: “Nu we een periode van cruciale veranderingen in de wereld van high-performance auto’s ingaan, is het essentieel om trouw te blijven aan de kwaliteiten waarop een legendarisch merk is gebouwd. Elke auto die de naam Vantage draagt heeft veel waar te maken en daarom zet dit nieuwste model zich in voor hoge prestaties in zijn puurste en meest expliciete vorm. Met de Vantage hebben we een sportwagen met verslavende capaciteiten gecreëerd. Samen met een assertieve styling, een geheel nieuw interieur en ultramodern infotainment is de Vantage in elk opzicht van wereldklasse.”

4,0-liter V8-motor met dubbele turbo

Dat belooft wat! Wat power betreft maakt de nieuwe Vantage zijn verwachtingen waar. Want onder de motorkap ligt nu een 4,0-liter V8-motor met dubbele turbo met een vermogen van 489 kW (665 pk) en liefst 800 Nm. Dat is een vermogenstoename van 155 pk en 115 Nm ten opzichte van het uitgaande model. Schakelen gebeurt met een achttraps ZF-automaat. Goed voor een 0-100-tijd van 3,5 seconden en een topsnelheid van 325 km/u.

Aston Martin Vantage

Diverse aanpassingen

De engineers van Aston Martin hebben door de hele auto heen wijzigingen doorgevoerd, met name in het onderstel, de stuurinrichting, de dempers en plaatsing van componenten. De sportauto heeft een gewichtsverdeling van 50/50. Kenmerken van de nieuwe Vantage zijn Active Vehicle Dynamics, Bilstein DTX adaptieve dempers, een Electronic Rear Differential (E-diff) en AML specifieke 21-inch Michelin Pilot S 5 banden in de maat 275/35/ZR21 voor en 325/30/ZR21 achter.

Fraaier interieur

Ook het interieur kreeg een grote update. Wat infotainment zijn er grote stappen gezet. Niet alleen door toepassing van een betere geluidsinstallatie van Bowers & Wilkins, maar ook door een compleet nieuw infotainmentsysteem te installeren, uiteraard met ondersteuning van Apple CarPlay.

Aston Martin Vantage Interieur

Rijhulpsystemen

De auto heeft ook diverse rijhulpsystemen gekregen. Denk aan Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Adaptive Cruise control met Stop & Go function, Lane Departure Warning, Lane Keep Assist, Auto High Beam, Matrix koplampen, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Monitoring, Door Open Assist, Rear Cross Traffic Assist, Driver Drowsiness Detection (Coffee Cup) en een 360-graden surroundcamera.

Afmetingen Aston Martin Vantage 2024

De nieuwe Aston Martin Vantage is 4.495 mm lang, 1.275 mm hoog en 2.045 mm breed (zijspiegels ingeklapt). De wielbasis van het model komt uit op 2.705 mm. De bagageruimte heeft een inhoud van 235 tot maximaal 346 liter. De brandstoftank biedt ruimte aan 78 liter benzine, het liefst wel het premium spul. De auto weegt leeg 1.605 kilogram. Aston Martin geeft een gemiddeld brandstofverbruik op van 12,1 l/100 km, goed voor een CO2-emissie van 274 g/km. Reken in Nederland dus op een stevige BPM-boete.

Marktintroductie Aston Martin Vantage

De productie van de nieuwe Aston Martin Vantage start in het eerste kwartaal van 2024. De levering aan klanten start in het tweede kwartaal van 2024.

Aston Martin Vantage InterieurAston Martin Vantage 2024
Aston Martin Vantage