Lifestyle & Fun

Amerikaan laat Tesla-sleutel implanteren in hand

augustus 23, 2022

Smartphone app

Steeds meer moderne auto’s kun je tegenwoordig via een app op je smartphone (op afstand) openen of sluiten. Sommige mensen vinden dat nu al ouderwets en gaan liever een stapje verder. Tesla-eigenaar Brandon Dalely heeft een chip onder de huid van zijn rechterhand laten plaatsen, waarmee hij onder andere zijn Tesla kan openen.

Tesla-pasje

Een Tesla kun je namelijk niet alleen met een traditionele autosleutel of de Tesla-app openen, maar ook met een pasje. Het pasje lijkt op een credit card en moet je voor een scanner in de b-stijl houden, als je een Tesla wil ontgrendelen. De Amerikaanse techliefhebber Brandon Dalely hoeft door zijn implantaat voortaan niet meer het pasje, maar zijn hand op de b-stijl te leggen, als hij toegang tot zijn auto wil.

VivoKey Apex

De chip onder zijn huid is een product van het techbedrijf VivoKey Apex. Voor 300 euro krijg je een chip en toegang tot hun app-store, waar allerlei apps staan die je draadloos op de chip kunt zetten. Met de Near Field Communication (NFC) implantaat kan Dalely niet alleen zijn auto openen en starten, maar hij kan er in de toekomst ook mee betalen. Daarnaast is er op de chip ruimte voor dataopslag en kun je hem als crypto wallet gebruiken.

Contactinformatie

In zijn linkerhand heeft hij ook een chip laten plaatsen. Met deze kleinere chip kan hij de voordeur van zijn huis openen en het bevat zijn contact- en medisch informatie. “Het hele idee was dat ik mijn huissleutel in mijn linkerhand zou hebben en mijn autosleutel in mijn rechterhand“, aldus Dalaly.

In de video hieronder kun je zien hoe hij zijn Tesla opent met zijn hand. Ook zie je hoe hij de chip heeft laten plaatsen. Het systeem werkt nog niet helemaal top, omdat zijn hand nog behoorlijk gezwollen is. De video is volgens hem namelijk kort na de procedure gemaakt.

LEES OOK: JONGETJE (2) IN HOORN OPGESLOTEN IN SNIKHETE TESLA – KLANTENSERVICE WEIGERT MOEDER TE HELPEN