Autonieuws

Alles wat je moet weten over Novitec!

maart 5, 2023

De geschiedenis achter Novitec

In het Duitse plaatsje Setten begon het voor Wolfgang Hagedorn en zijn zoon Karl-Heinz allemaal. Novitec werd opgericht in 1989. Destijds was het bedrijf gericht op het ontwikkelen van op maat gemaakte, hoogwaardige wielen voor sportauto’s. Het succes van de wielen leidde al snel tot een vraag naar prestatie-upgrades en aerodynamische kits, waardoor het bedrijf zijn activiteiten kon uitbreiden.

Ferrari’s

In de jaren ’90 begon Novitec zich te richten op het tunen van Ferrari’s, waarbij het bedrijf al snel een reputatie opbouwde als een van de meest prestigieuze tuners van deze iconische sportwagens. Sindsdien heeft Novitec zijn activiteiten uitgebreid naar andere high-end merken, waaronder Lamborghini, Maserati, McLaren en Rolls-Royce. Tegenwoordig is Novitec een van de meest erkende en gewaardeerde bedrijven in de autotuningindustrie

Wat doet Novitec op dit moment?

Op dit moment is Novitec nog steeds veel actief en erg populair. Novitec staat tegenwoordig vooral bekend om zijn prestatie-optimalisatieprogramma’s, waarbij het de vermogensoutput van motoren vergroot en de snelheid en acceleratie van auto’s verbetert. Daarnaast heeft het bedrijf zich de laatste tijd steeds meer gericht op het aanbieden van complete bodykits, waarbij het gebruik maakt van hoogwaardige materialen zoals carbon fiber en kevlar om het uiterlijk van auto’s te verbeteren en te verfijnen. Met deze innovatieve en hoogwaardige producten blijft Novitec een belangrijke speler in de industrie.

Oorverdovend geluid

Novitec produceert ook uitlaten. Veel van de door Novitec aangepakte auto’s produceren een extreem hard geluid. Een goed voorbeeld hiervan is de Ferrari F12 Novitec N-Largo. De Ferrari F12 Novitec N-Largo is een van de meest opvallende creaties van Novitec. Deze high-end sportauto is gebaseerd op de Ferrari F12 Berlinetta en is voorzien van een aerodynamische bodykit, een speciaal ontworpen uitlaatsysteem en prestatie-upgrades die de motoroutput verhogen tot 781 pk.

15 exemplaren

De N-Largo heeft ook aangepaste wielen en een verlaagde ophanging, waardoor het een unieke en verbeterde rijervaring biedt. Slechts 15 exemplaren van de N-Largo zijn geproduceerd, waardoor het een zeer exclusieve en gewilde auto is onder liefhebbers van supercars. Ben je nou benieuwd naar het oorverdovende geluid van deze Ferrari? Klik dan op de onderstaande video!