Autonieuws

Alles wat je moet weten over Koenig Specials

maart 19, 2023

Willy König

Willy König was de oprichter van Koenig Specials, een Duits bedrijf dat zich specialiseerde in het tunen van high-performance sportauto’s. König werd geboren in 1936 in Beieren en groeide op met een passie voor auto’s en racen. Hij begon zijn carrière als monteur bij een BMW-dealer en begon al snel met het tunen van auto’s in zijn vrije tijd. In 1974 richtte hij Koenig Specials op en begon hij met het aanpassen van Porsches en Ferrari’s voor klanten over de hele wereld.

Koenig Specials

König was een visionair en experimenteerde met nieuwe technologieën en materialen om auto’s te optimaliseren voor maximale prestaties. Hij werd bekend om zijn innovatieve ontwerpen en creëerde enkele van de snelste en meest opvallende auto’s ter wereld. Hoewel het bedrijf na zijn dood in 2010 zijn faam verloor, blijft König een belangrijke figuur in de tuningindustrie en zijn er nog steeds vele liefhebbers van zijn werk.

Opkomende trend

De laatste jaren is er een toenemende trend te zien van het laten aanpassen van exclusieve auto’s. Steeds meer eigenaren van luxe en high-performance sportauto’s willen hun voertuigen personaliseren en verbeteren om zich te onderscheiden van de massa. En natuurlijk met nog een doel: genieten van optimale prestaties. Tuningbedrijven over de hele wereld bieden nu op maat gemaakte diensten aan om aan de wensen van deze klanten te voldoen. Van motorupgrades tot aangepaste lak- en interieurdetails, er is bijna geen grens aan wat er mogelijk is. Koenig Specials was een van de eerste bedrijven die auto’s echt compleet verbouwde, naast het verbeteren van de prestaties.

Iconische auto’s

Koenig Specials heeft in de loop der jaren veel legendarische auto’s geproduceerd, maar er zijn enkele modellen die echt iconisch zijn geworden. Een van de meest opvallende auto’s die door Koenig Specials is aangepast, is de Ferrari Testarossa Koenig Competition. Deze auto was een van de meest krachtige en snelste auto’s van zijn tijd en was een favoriet van veel beroemdheden. Een ander iconisch model was de Koenig C62, gebaseerd op de Porsche 962 raceauto. Dit was een van de snelste straatauto’s van die tijd (1991), met een topsnelheid van meer dan 350 km/u. Al deze auto’s blijven tot op de dag van vandaag legendarisch en worden beschouwd als enkele van de meest opvallende tunerauto’s die ooit zijn gemaakt.

Koenig Specials