Autonieuws

Alles wat je moet weten over de Ferrari Testarossa

maart 17, 2023

Specificaties Ferrari Testarossa

De Ferrari Testarossa werd voor het eerst geïntroduceerd in 1984 en was een zeer krachtige sportauto. De auto beschikte over een V12-motor met een vermogen van 390 pk, waardoor hij van 0 naar 100 km/u kon accelereren in slechts 5,3 seconden. De topsnelheid van de Testarossa was ongeveer 290 km/u, waardoor het een van de snelste auto’s van zijn tijd was. De auto had een opvallend uiterlijk met zijn brede achterkant en lage, platte neus. De Testarossa was ook beschikbaar in een versie met slechts één buitenspiegel, de Monospeccio, wat hem een ​​nog unieker uiterlijk gaf. De Monospeccio was een van de meest gewilde versies van de Testarossa en is tegenwoordig een zeldzame en waardevolle verzamelauto. Een écht gevalletje ‘zo worden ze nooit meer gemaakt’.

Verschillende typeaanduidingen

De Ferrari Testarossa staat ook wel bekend onder de namen 512M en 512 TR. Het grootste verschil tussen de drie modellen is de motor. De oorspronkelijke Testarossa, die in 1984 werd geïntroduceerd, had een 4,9-liter V12-motor met een vermogen van 390 pk. De 512 TR, die in 1991 werd gelanceerd, had een krachtigere 4,9-liter V12-motor met een vermogen van 428 pk. De 512M, die in 1994 werd uitgebracht als een speciale editie voor de race, had ook een 4,9-liter V12-motor, maar met een vermogen van 440 pk. Andere verschillen tussen de modellen zijn onder meer kleine uiterlijke veranderingen en technologische upgrades.

Ferrari Testarossa

Filmster

De Ferrari Testarossa is niet alleen bekend vanwege zijn prestaties op de weg, maar ook vanwege zijn verschijning in verschillende films en tv-series. Een van de meest bekende films waarin de Testarossa te zien is, is Miami Vice uit de jaren ’80, waarin het de auto was van de hoofdpersonages. De Testarossa was ook te zien in andere films zoals Beverly Hills Cop II en Bad Boys. Door zijn opvallende ontwerp en hoge snelheid was de Testarossa een populaire keuze voor filmmakers die op zoek waren naar een coole, snelle auto om in hun producties te gebruiken. De verschijningen in films en tv-series hebben bijgedragen aan de iconische status van de Ferrari Testarossa.