Autonieuws Klassiekers

Alles wat je moet weten over de BMW M1

maart 11, 2023

Wat maakt de BMW M1 nou zo bijzonder?

De BMW M1 is een legendarische sportauto die veel bewondering oogst van autoliefhebbers over de hele wereld. Wat deze auto echt bijzonder maakt, is het feit dat dit de enige in serie geproduceerde, straatlegale BMW is met een middenmotor. Dit betekent dat de zescilindermotor zich achter de bestuurder bevindt, in plaats van aan de voorkant zoals bij alle andere BMW’s. Door deze opstelling is de gewichtsverdeling van de auto optimaal en is de handling zeer responsief. Bovendien zorgt de krachtige motor voor indrukwekkende prestaties, wat de M1 tot een van de snelste auto’s van zijn tijd maakte. Het is dan ook geen verrassing dat de BMW M1 nog steeds een iconische status heeft in de autowereld.

BMW M1

Specificaties BMW M1

De BMW M1 was een sportauto die indrukwekkende specificaties had voor zijn tijd. Het hart van de M1 is een 3,5-liter zes-in-lijn motor met 277 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Hiermee sprint de auto in slechts 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u en bedraagt de topsnelheid 260 km/u. De auto is ook uitgerust met – voor die tijd – geavanceerde technologieën, zoals onafhankelijke wielophanging en een lichtgewicht chassis van glasvezel en aluminium. Bovendien is de M1 voorzien van indrukwekkende remmen en banden, waardoor de auto uitstekende prestaties en handling biedt. Kortom, de BMW M1 was en is nog steeds een uitzonderlijke sportauto met krachtige specificaties en geavanceerde technologieën. Met als gevolg dat het een zeer gewilde auto is onder verzamelaars.

BMW M1 Procar

Bizarre prijzen

Je zou dus kunnen zeggen dat de BMW M1 een gevalletje ‘aged like fine wine’ is. De auto is naarmate hij ouder geworden is steeds meer gewaardeerd door liefhebbers. Daar is de prijs ook naar, want voor een BMW M1 zul je tegenwoordig minimaal 650.000 euro moeten neerleggen. Klassiekerspecialist Gallery Aaldering heeft er momenteel eentje te koop staan, mocht de prijs geen probleem zijn.


















































BMW M1