Achtergrond Autonieuws

Alfa Romeo komt in 2023 met nieuwe sportwagen

september 16, 2022

Alfa Romeo gaat elektrisch

Net als bijna alle automerken, heeft Alfa Romeo bekendgemaakt dat ze overgaan op het produceren van enkel en alleen elektrische auto’s. Dit beleid zal bij Alfa Romeo beginnen in het jaar 2027. Hoewel de Italianen in de nabije toekomst dus volledig elektrisch gaan, zijn ze wel bezig met een (misschien wel laatste) sportwagen op benzine. Hoewel we nog weinig weten, zou het volgens geruchten moeten gaan om een auto met een middenmotor en carbon fiber chassis. Twee goede ingrediënten voor een fijne sportwagen.

Exclusief speeltje

Alfa Romeo-baas Jean-Philippe Imparato geeft aan dat het gaat om een exclusieve auto, die niet voor iedereen zal zijn. Kortom: hij wordt peperduur. De aandrijflijn van de nieuwe sportwagen is nog niet bekend, maar het zou weleens een geüpgradede versie van de V6 TwinTurbo uit de Giulia en Stelvio Quadrifoglio kunnen zijn. Deze 2,9-liter benzinemotor is zoals hij in de Giulia en Stelvio ligt goed voor 510 pk.

November

De directeur van Alfa Romeo geeft aan dat het merk bezig is met prototypes die duiden op het sportieve verleden van het merk. ‘In elk van onze prototypes, zul je altijd delen van ons DNA en onze oorsprong vinden. Je zal het duidelijk en snel kunnen zien, en wanneer je de nieuwe auto zal zien zal het je laten denken aan ons verleden.’ De echte Alfisti zullen nog even geduld moeten hebben: in november wordt er meer bekend over het nieuwe model.

Eerdere sportwagens van Alfa Romeo

In het recente verleden heeft het Italiaanse merk twee prachtige sportwagens uitgebracht: 4C en de 8C. Beide sportwagens zijn zowel als coupé en spider geleverd. De 8C wordt aangedreven door een V8 motor, die goed is voor 450 pk. De 8C is gelimiteerd tot 500 stuks van zowel de Spider als de Coupe, en is de afgelopen jaren flink gestegen in waarde en valt inmiddels in de categorie onbetaalbaar. De 4C wordt aangedreven door een viercilinder turbomotor, die 240 pk opbrengt.