Autonieuws

Alfa Romeo Junior straks ook als 280 pk sterke Veloce

juni 20, 2024

Alfa Romeo Junior Veloce

Van de binnenkort debuterende Alfa Romeo Junior komt er ook een extra krachtige versie: de Veloce. Het Alfa Romeo ontwikkelingsteam heeft de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van deze dynamische versie. De elektromotor van de Alfa Romeo Junior Veloce levert een vermogen van 207 kW (280 pk), in lijn met de Veloce-modellen van de Giulia, Stelvio en Tonale.

Sportonderstel

Het design, de besturing en het onderstel van de Alfa Romeo Junior Veloce zijn gericht op extra prestaties en rijplezier. Denk aan nauwkeurige besturing met een zeer directe overbrenging van 14:6 en een sportonderstel dat met 25 mm is verlaagd ten opzichte van dat van de Alfa Romeo Junior. Er zijn daarnaast stabilisatorstangen voor en achter die afgestemd zijn op sportief en snel bochtenwerk met een hoge mate van grip. Het remsysteem heeft grote 380 mm schijven voor, met vierzuiger monoblock remklauwen. Het Torsen-differentieel zorgt voor optimale tractie. De high-performance banden van de 20-inch wielen zijn specifiek ontwikkeld voor elektrische auto’s en bieden volgens het merk bijzonder veel grip.

Bekende namen

Bij de ontwikkeling van de Junior Veloce is volgens de Italianen niets aan het toeval overgelaten. Het doel: de beste handling en rijdynamiek in zijn klasse. Hiervoor heeft hetzelfde team van ingenieurs aan de Veloce gewerkt dat eerder verantwoordelijk was voor modellen als de 4C, 8C, Giulia Quadrifoglio, Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA en de aanstaande 33 Stradale.

Een rode Alfa Romeo Junior rijdend op een racecircuit, met een bewolkte lucht op de achtergrond.

Lees ook: Officieel: Alfa Romeo Milano heet voortaan Alfa Romeo Junior!