Achtergrond Autonieuws

Actieradius nieuwe volledig elektrische MINI Cooper sterk vergroot

mei 4, 2023

MINI Electric

De MINI Electric (MINI Cooper SE) – die in 2020 geïntroduceerd werd – boekte in 2022 wereldwijd een verkoopgroei van maar liefst 25,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Daarmee is het met stip het populairste MINI-model. Wereldwijd zijn al meer dan 43.000 exemplaren van deze elektrische MINI verkocht. Een op de vijf nieuw verkochte MINI-modellen is nu elektrisch aangedreven. In Nederland is dit zelfs een op de vier.

Vijfde generatie MINI

MINI maakt zich nu op voor de komst van de vijfde generatie MINI, die volledig elektrisch aangedreven wordt. Er komen twee vermogensvarianten. De MINI Cooper E krijgt een vermogen van 135 kW (184 pk). De MINI Cooper SE schopt het zelfs tot 160 kW (218 pk).

MINI Cooper SE

Tot 54,2 kWh

De lithium-ion hoogvoltage-accu is in de vloer geïntegreerd voor een optimale wegligging en gewichtsverdeling. Er zit wel een verschil in de grootte van het accupakket. De accucapaciteit van de MINI Cooper E is 40,7 kWh en van de MINI Cooper SE is dat 54,2 kWh. Daarmee hebben de nieuwe modellen een actieradius van respectievelijk 300 tot 400 kilometer op basis van de WLTP-testcyclus. “De actieradius is dus aanzienlijk vergroot en maakt de modellen geschikt voor ritten tot ver buiten de stad”, aldus MINI.

Meer elektrische MINI’s

Samen met de nieuwe elektrische MINI Countryman, die vanaf november 2023 wordt geproduceerd in de BMW Group Fabriek Leipzig, rolt de nieuwe elektrische MINI Cooper de loper uit voor een volledig elektrische toekomst van MINI. Daarbij maakt de nieuwe MINI Aceman de nieuwe MINI-familie compleet vanaf eind 2024.












































MINI Cooper SE














MINI Cooper E 2023