Autonieuws

Abarth presenteert eerste foto van Abarth 600e Scorpionissima!

februari 9, 2024

Pittig systeemvermogen

De Abarth 600e Scorpionissima krijgt een systeemvermogen van maar liefst 176 kW (240 pk) en uiteraard een extra sportieve uitstraling. De auto krijgt ook een mechanisch sper op de vooras om het vermogen ook goed kwijt te kunnen.

Hypnotic Purple

Het uiterlijk van de auto op deze eerste door Abarth vrijgegeven foto betreft een exemplaar in de kleur Hypnotic Purple. De auto heeft verder 20-inch wielen en een sportieve reminstallatie. Abarth levert de 600e Scorpionissima met een certificaat van echtheid.

Perfo-eCMP

Abarth en Motorsport hebben gezamenlijk een nieuw platform ontwikkeld met behulp van slimme technologie, kennis uit de racerij, technische expertise en duizenden testuren. Het resultaat is Perfo-eCMP: een platform op basis van het eCMP-platform.

500X niet, 600e wel!

Abarth liep jaren geleden al rond met het idee om van de Fiat 500X een snelle Abarth-monstering uit te brengen. De Italianen produceerden wat prototypes, maar groen licht kreeg het ontwikkelingsteam nooit. Met de komst van de Fiat 600e zijn de zaken anders. Al vanaf het prille begin van de 600e was het ook voor Abarth duidelijk om er een snelle uitvoering van te ontwikkelen.

Meer details over het model maakt Abarth binnenkort bekend. Bekijk hier een prototype van de Abarth 600e.

Abarth 600e Scorpionissima