Lifestyle & Fun

510 pk sterke Aston Martin DB11 vast door hoopje zand in Scheveningen

februari 1, 2022

Storm Corrie

Volgens de eerste berekeningen heeft Storm Corrie op maandag voor minstens 10 miljoen euro aan schade aangericht. Vooral de kustgebieden werden hard getroffen. Een van de ‘slachtoffers’ was een man die het weerbericht gemist had en met zijn Aston Martin van 250.000 euro een rondje over de boulevard van Scheveningen wilde rijden.

Strandzand

Dat was niet zo’n verstandige keuze, met een achterwielaangedreven sportauto. Dankzij Corrie belandde namelijk een gigantische hoeveelheid strandzand op de weg, waardoor verschillende auto’s vast kwamen te staan, waaronder de peperdure Aston Martin. In de video hieronder zie je hoe de eigenaar zijn wielen probeert vrij te graven, maar met weinig resultaat.

Aston Martin DB11

Stiekem zijn we wel een beetje jaloers op de man uit de video. Gisteren had hij een vreselijke baaldag, maar hij rijdt wel in een zeer fraaie Aston Martin DB11. Het model is sinds 2017 verkrijgbaar met een heerlijke 4.0-liter biturbo V8, die we kennen uit de Mercedes-AMG GT S. Het blok is goed voor 510 pk en maar liefst 675 Nm trekkracht. Genoeg voor een 0-100 sprint van 4,0 seconden en een topsnelheid van 301 km/u. Dit alles op asfalt, uiteraard.