Autonieuws

10.000 MG’s verkocht in Nederland

september 22, 2023

Succes

Sinds MG vier jaar geleden zijn terugkeer naar de Europese markt aankondigde, heeft het voorheen Britse merk indrukwekkende verkoopresultaten behaald. In het jaar van zijn herlancering in 2019 werden er in totaal 1.076 nieuwe MG-auto’s verkocht in ons land, terwijl dat aantal dit jaar tot en met juni al is gestegen naar 3.011. Het succes is grotendeels toe te schrijven aan de populariteit van de MG ZS EV en de MG4 Electric.

10.000e

De 10.000e MG is inmiddels de weg op in Nederland. Deze week werd het jubileummodel in het bijzijn van vertegenwoordigers van MG Motor Europe en Van Mossel MG op het hoofdkantoor van Van Mossel in Waalwijk overhandigd aan zijn nieuwe eigenaar.

Het aanbod

Naast de MG ZS EV en MG4 Electric bestaat de MG-range momenteel uit de MG5 Electric, de EHS Plug-in Hybrid en het topmodel van MG, de MARVEL R Electric. Binnenkort breidt MG dat gamma verder uit met twee nieuwe varianten van de MG4 Electric – de sportieve MG4 Electric XPOWER en de MG4 Electric Trophy Extended Range – plus de vernieuwde MG EHS Plug-in Hybrid. Komend jaar komen daar vier nieuwe modellen bij, waaronder een compacte auto in het populaire B-segment en de volledig elektrische MG Cyberster roadster.