Autonieuws

1.111 pk en 900 kilometer actieradius: dit kost de Lucid Air in Nederland

mei 11, 2022

Wat is Lucid Motors?

Lucid Motors is al jaren bezig met de ontwikkeling van de Lucid Air en wil iedereen overtreffen op het gebied van luxe, prestaties en actieradius. De Amerikanen richten hun pijlen niet alleen op Tesla, maar ook op BMW (i7) en Mercedes-Benz (EQS). Het bedrijf uit Californië heeft nu de oversteek naar Europa gemaakt en opent deze week een showroom in het hol van de leeuw: München.

Lucid Air reserveren

Het merk wil ook graag zijn auto’s slijten aan Nederlanders. Geïnteresseerde landgenoten konden al sinds september een exemplaar van de Air reserveren. Voor een plekje in de wachtrij moeten Europeanen 900 euro betalen.

Lucid Air Dream Edition

De Air komt in eerste instantie in twee smaken naar Europa: Dream Edition P en Dream Edition R. De P moet je hebben als je indrukwekkende Prestaties zoekt, de R maakt indruk door zijn Range. De Edition P beschikt dankzij twee compacte, maar uiterst krachtige elektromotoren over 1.111 pk en 1.390 Nm. In slechts 2,7 seconden tikt de statige sedan 100 km/u aan en stopt pas met versnellen bij 270 km/u.

De Edition R moet het doen met ‘slechts’ 933 pk en doet 0,2 seconden langer over een 0-100-sprint. Daar staat tegenover dat hij op een enkele lading stroom 900 kilometer kan afleggen, op papier. Voor beide versies moet je – hou je vast – 220.000 euro neerleggen.

Overige varianten

Een prijzige EV dus, maar het gaat hier wel om twee exclusieve uitvoeringen. Later introduceert het merk varianten met een lagere vanafprijs, zoals de Air Pure, Air Touring en Air Grand Touring. De Pure krijgt naar verwachting een prijskaartje van 100.000 euro. Ongeveer even duur als een Tesla Model S in Nederland kost dus. Het merk wil dit jaar nog showrooms openen in Noorwegen, Zwitserland en Nederland.

Is 1.111 pk niet voldoende voor jou? Kijk dan eens naar de Rimac Nevera: