Autonieuws Lifestyle & Fun

Zien: dit is de nieuwe Aston Martin DBR22

september 26, 2022

Geselecteerde klanten

Als je interesse hebt in deze prachtige Aston Martin, dan hebben we goed én slecht nieuws voor je. De DBR22 is een prototype, maar hij gaat wél in productie. Goed nieuws dus! Echter krijgen alleen ‘geselecteerde klanten’ de kans om er een te kopen. Ben jij toevallig al in het bezit van één of meerdere Aston Martin-modellen, dan kom je in aanmerking. Anders heb je pech. Deze verkoopstrategie gebruikt Ferrari ook regelmatig, als ze een zeer exclusief model in productie nemen. Ook de Britten gaan nu dus zelf selecteren welke klanten hun auto mogen kopen.

Performance

De inspiratie van de DBR22 komt onder andere van de DBR1, die in 1959 de 24 uur van Le Mans won. Je zou volgens het merk ook bepaalde elementen van de DB3S uit 1953 kunnen herkennen in de nieuwe Aston Martin. Een voorbeeld van een designelement wat teruggekeerd is bij de reïncarnatie van de DB3S, is bijvoorbeeld de klassieke grille.

Stukje sneller

Het model uit 2022 is wel een tikkeltje sneller dan de oude racewagens. Onder de motorkap ligt een 5,2-liter grote V12 met dubbele turbo’s, die goed is voor 715 pk en 753 Nm koppel. De automaat die acht versnellingen telt brengt je in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid bedraagt 320 km/u. En dan maar hopen dat je geen vogel kopt…

Q-divisie

De grotendeels uit koolstofvezel opgebouwde DBR22 komt van de Q-divisie van Aston Martin. Dit is de afdeling die bijzondere klantwensen laat uitkomen. Mocht je bijvoorbeeld een handbak willen in plaats van een automaat, dan is dat ongetwijfeld mogelijk. Als je maar een grote zak geld meebrengt, natuurlijk. Ook zonder speciale wensen moet je een grote zak geld meenemen. De officiële prijs van het Britse paradepaardje is nog niet bekend, maar er gaan geruchten dat de DBR22 ongeveer twee miljoen euro gaat kosten. De oplage is al wel bekend: er worden tien stuks van de DBR22 gemaakt.  

Lees ook: