Achtergrond Autonieuws

Zes nieuwe Skoda BEV-modellen gepland tot 2026, wij weten welke!

april 26, 2023

Zes nieuwe modellen van Skoda

Met de lancering van vier volledig nieuwe elektrische modellen en twee vernieuwde versies in de Enyaq iV-familie wil Skoda zijn BEV-gamma in 2026 hebben uitgebreid tot zes modellen. Met de ‘Small’ BEV in het kleine SUV-segment, de ‘Compact’ met de naam Elroq in het compacte SUV-segment, een ruim ‘Combi’ stationwagonmodel en de zevenpersoons ‘Space’ SUV gaat Skoda zijn volledig elektrische portfolio aanzienlijk uitbreiden en diversifiëren.

Ook benzinemotoren en plug-in hybrides blijven belangrijk

In de loop van de overgangsfase naar e-mobiliteit blijven modellen met moderne en efficiënte verbrandingsmotoren evenals plug-in hybride-aandrijving een belangrijke pijler onder Skoda modellengamma. Met de nieuwe generaties van de Superb en Kodiaq, de vernieuwde Octavia, de Kamiq, de Scala en de nieuwe volledig elektrische modellen biedt Skoda binnenkort het meest omvangrijke modellengamma in zijn geschiedenis.

Klaus Zellmer, voorzitter van de Raad van Bestuur van Škoda Auto: “Met de zes nieuwe volledig elektrische modellen die tot 2026 in alle segmenten op de markt worden gebracht, zet Škoda Auto nog grotere stappen op weg naar elektrische mobiliteit. Samen met onze nieuwe, efficiënte modellen met conventionele en hybride aandrijflijnen bieden we het beste van twee werelden om tegemoet te komen aan de behoeften van onze bestaande én nieuwe klanten over de hele wereld.”

Martin Jahn, bestuurslid bij Škoda Auto en verantwoordelijk voor verkoop en marketing: “In 2026 bestrijken onze nieuwe volledig elektrische modellen alle autosegmenten die relevant zijn voor onze klanten. We gaan klanten de middelen bieden om de wereld in stijl te verkennen – bewust, veilig en vol vertrouwen, met modellen die zijn vormgegeven volgens onze nieuwe designtaal Modern Solid.”

Elektrische modellen

De Skoda Enyaq iV en Enyaq Coupé iV werden met succes gelanceerd in respectievelijk 2020 en 2022, als de eerste twee Skoda-modellen op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Beide modellen worden in 2025 aanzienlijk vernieuwd, met onder meer een nieuwe designtaal die ook wordt toegepast op alle elektrische Skoda-modellen. De volgende elektro-Skoda’s staan op stapel:

Elektrische Skoda Combi

De Combi, de eerste elektrische auto van het merk met stationwagoncarrosserie, is een belangrijke toevoeging aan het modellengamma. Het model belichaamt de kernwaarden van Skoda en brengt de sterke punten van deze populaire carrosseriestijl naar het tijdperk van elektromobiliteit. Alle elektrische modellen krijgen de opvallende Modern Solid-designtaal, die de DNA-kenmerken van het merk – robuustheid, functionaliteit en authenticiteit – onderstrepen.

Skoda Small BEV

Skoda Compact BEV – Skoda Elroq

Skoda Combi BEV

Skoda Space BEV

Skoda Enyaq iV 2025


Skoda Enyaq iV Coupé 2025