Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Yes! Cupra Born stukje sportiever

april 6, 2022

Sportiever geworden

Cupra geeft in het persbericht zelf al aan dat autoliefhebbers eigenlijk zaten te wachten op een pittigere Born. Die krijgen we nu. Per direct is de snellere Born te bestellen met e-boost-functie. De elektromotoren leveren nu 231 pk, waar dat voorheen 204 pk was. Geen wereldschokkende toename in vermogen, maar zeker niet minder welkom. Een sprint van nul naar 100 was eerst 7,3 seconden en dat is nu 6,6 seconden geworden.

Verschillende pakketten

In eerste instantie is de Born er alleen met 58 kWh accupakket, met een actieradius van 418 kilometer (WLTP). Medio 2022 komt ook de 77 kWh versie beschikbaar. Ongeacht de accugrootte en de uitvoeringen Adrenaline, Performance en Copper Edition blijft het vermogen van 231 pk gelijk. De twee minst dure uitvoeringen – Born Essential en Born Business – behouden wel de 204 pk.

Extra sportieve handling

De Adrenaline staat nu standaard op 19-inch wielen, terwijl de Performance en Copper Edition standaard 20-inch lichtmetaal meekrijgen op bredere banden.

Ook ietsje luxer

Andere bijzondere luxe- en comfortfeatures waaraan de Born Adrenaline, Performance en Copper Edition zijn te herkennen, zijn bijvoorbeeld een navigatiesysteem met een groter 12-inch touchscreen, een multifunctioneel en verwarmbaar stuurwiel met start- en CUPRA-knop, stoelverwarming en een Beats Audio audiosysteem met tien speakers en een 370W versterker.

Prijzen Cupra Born