Autonieuws

Wordt deze nieuwe Nederlandse auto dé zomerhit van 2023?

november 3, 2022

Savage Rivale

Savage Rivale is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van jachten en auto’s. Zo brachten ze in 2009 de Roadyacht GTS uit, een Nederlandse supercar met een 6,2-liter Chevy-V8. Het concept was uitgedacht door Emile Pop en Justin de Boer en werd dat jaar onthuld tijdens de AutoRAI in Amsterdam. In 2014 viel het doek voor de Roadyacht GTS. Het project strandde wegens een tekort aan kapitaal.

Nieuw project

De Nederlandse ontwerpers hebben de afgelopen jaren niet stilgezeten en hebben een heel aantal boten gebouwd. Maar nu wagen de heren zich nogmaals aan een auto. Maak kennis met de Coastrunner EV: volgens het merk de ultieme strand- en boulevardcruiser. Hij biedt plek aan vier personen en heeft een stalenrolkooi en een oprolbaar dak van stof.

Prijskaartje

Een 67 pk en 210 Nm sterke elektromotor zorgt voor de aandrijving. Op een volle accu komt de buggy maximaal 180 kilometer ver en de topsnelheid ligt op 120 km/u. De inzittende kunnen hun drankjes op het strand makkelijk koel houden, want je kunt voorin een klein koelkastje krijgen. Verder is de strandauto voorzien van een 10-inch infotainmentscherm, een bagageruimte van 60 liter en speakers.

Het prijskaartje van de Coastrunner EV is minder ‘cool’: 64.000 euro. De trendy buggy zul je dus eerder tegenkomen in de haven van Marbella en Monaco dan in Scheveningen of IJmuiden.