Geen onderdeel van een categorie

Wat betekent het motormanagementlampje?

april 21, 2022

Betekenis motormanagementlampje

Bij een brandend motormanagementlampje kunnen verschillende zaken aan de orde zijn. Een van de mogelijkheden is dat er een probleem is met de ontsteking, of bij een vervuild gasklephuis. Problemen bij elektrische aansluitingen zouden ook een oorzaak kunnen zijn van het branden van het motormanagementlampje. Nader onderzoek is nodig, om de precieze oorzaak te achterhalen.

Wat te doen als het motormanagementlampje brandt?

Als het motormanagementlampje brandt, is er een storing gedetecteerd in het motormanagementsysteem. Er moet dus logischerwijs actie ondernomen worden. Geen paniek – je hoeft niet gelijk langs de kant van de weg te stoppen. Wel is het verstandig om zo spoedig mogelijk naar de dealer te gaan, om ergere problemen te voorkomen.

Tekst gaat verder onder de foto

Motormanagementlampje resetten

Na het verhelpen van het probleem in het motormanagement, is het handig om het lampje te resetten. Op deze manier gaat het lampje uit. Het lampje kan je zelf uitzetten, met behulp van een OBD-II-connector. Deze connector kan je aansluiten op het stuur. Na het uitlezen van de foutmeldingen kan je op het knopje ‘erase’ klikken, waardoor de foutmelding(en) uit het systeem gewist wordt.

Negeren waarschuwingslampje

Als er niks aan het waarschuwingslampje gedaan wordt, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Zo is er een bekende zaak waarbij een man veroordeeld werd voor 40 uur taakstraf en een rijontzegging. Hij negeerde een storingslampje, waardoor zijn auto stil kwam te staan op de snelweg. De achterliggende auto botste met 120 kilometer per uur tegen hem op. Gewoon naar de dealer gaan dus.

Lees ook: