Autonieuws

Vijf miljoenste Kia van de band gerold in Slowakije

juni 6, 2024

5 miljoen

In de Kia-fabriek in Slowakije is deze week de vijf miljoenste auto van de band gerold. De vijf miljoenste Kia die in Slowakije is gebouwd, is een Sportage. Dat is geen toeval. Meer dan de helft van de vijf miljoen auto’s die in de fabriek zijn geproduceerd, zijn namelijk Sportages. De SUV wordt al sinds de tweede generatie in de Slowakije-fabriek geproduceerd.

Exportlanden

De Ceed-modellen volgen op de voet, met een totale productie van meer dan 2,1 miljoen exemplaren. Kia Slowakije produceert momenteel bijna 1.500 exemplaren van de Ceed en Sportage per dag. In de afgelopen jaren waren Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden en Spanje de grootste exportlanden.

Regiofunctie

Kia Slowakije heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een grote speler in de regio. De fabriek heeft momenteel ongeveer 3.800 mensen in dienst en werknemers blijven er gemiddeld 11 jaar in dienst. Zo’n 1.300 medewerkers werken al ruim vijftien jaar voor Kia Slowakije. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen twintig jaar dan ook bewezen als een stabiele werkgever en als een strategische partner van de stad Žilina en omliggende gemeenschappen.