Achtergrond

VIDEO: Spaanse oplichterstruc – Nederlandse Porsche loopt bij tolpoortje in de val

juli 24, 2023

Spaanse oplichterstruc

De zomervakantie is aangebroken en Nederlanders trekken massaal naar Zuid-Europa. In sommige steden en gebieden in Zuid-Europa is het verstandig om ook tijdens het rijden alle deuren te vergredelen. Maar soms verwacht je niet dat je overvallen wordt. Bijvoorbeeld als je langs de weg moet stoppen omdat je een lekke band hebt.

Spaanse oplichterstruc

Om toeristen te waarschuwen voor oplichters en criminelen heeft de Spaanse politie beelden vrijgegeven van een nietsvermoedende Nederlandse Porsche-rijder. In de video hieronder zie je dat Spaanse criminelen het op hem geunt hebben. Terwijl de Porsche-bestuurder afgeleid is en tol betaalt, stapt een dief uit een ‘volgauto’ en steekt snel een band van de Porsche lek.

Bekende truc

De video toont niet wat er daarna gebeurt, maar de Mossos d’Esquadra – de Catalaanse politiemacht – meldt dat het om de bekende oplichterstruc gaat, waardoor bestuurders moeten stoppen om hun band te controleren, waarna ze vervolgens worden beroofd. Ook in andere Zuid-Europese landen gebruiken criminelen deze tactiek om nietsvermoedende bestuurders te beroven. Kortom: krijg je in Zuid-Europa plotseling een lekke band, zorg dan dat je op een drukke plek je auto stilzet en hou de omgeving goed in de gaten.

Bekijk de video in de tweet hieronder: