Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Video: Hoe Porsche een ‘Paint To Sample’ 911 maakt

maart 29, 2022

Wat is Paint To Sample?

Klanten kunnen via de Porsche-dealer Paint To Sample specificeren. Porsche heeft daarin twee niveaus: Paint To Sample en Paint To Sample Plus. Die eerste biedt een select aanbod van ongeveer 160 zeldzame kleuren. Met het Plus-programma is iedere gewenste kleur mogelijk. Het Gold Bronze Metallic (code Z52). van de gevolgde GT3 is één van de te kiezen kleuren in het standaard programma. Tot aan de publicatie van dit bericht, is de kleur slechts 24 keer besteld. Erg zeldzaam dus.

Het proces

In de video is een timelaps te zien van hoe de speciale GT3 in elkaar wordt gezet. De video begint met het assemblageproces dat bestaat uit 117 stappen. Nog voordat de carrosserie de verfstraat ingaat, wordt deze eerst ontvet, voorzien van een laagje fosfaat en onderworpen zijn aan een elektrochemisch proces. In het kader van roestpreventie. Vervolgens is het tijd voor de primer, de laag met de kleur en als laatste de blanke lak. Daarna wordt de hele auto geassembleerd.

De koper

De eigenaar van de auto is niemand minder dan Leh Keen. Hoewel Keen het grootste deel van zijn leven in Porsches racet en 911’s ombouwt tot rally auto’s, heeft hij nog nooit een gloednieuwe Porsche gekocht. Tot nu dan, want deze knappe Gold Bronze Metallic 911 GT3 staat bij hem op de oprit.

Wat kost Paint To Sample?

En dan de hamvraag: wat kost zo’n speciaal kleurtje voor je Porsche? Prijzen variëren per modelserie en zijn afhankelijk van de versie. Voor een ‘gewone’ 911 en 718 Cayman betaal je bijvoorbeeld iets meer dan 9.000 euro. Voor de snellere modellen modellen minimaal 10.000 euro. Exacte prijzen voor Paint To Sample Plus zijn niet bekend, maar richtprijzen wel – het is goed om rekening te houden met het dubbele van het standaard programma… Daarnaast bepaalt ook de moeilijkheid van de gekozen kleur de hoogte van de prijs. Mocht het Porsche niet lukken om de gewenste kleur te maken, krijg je de onderzoekskosten terug.