Autonieuws

Vervanging Ford Fiesta: AI doet drie suggesties

februari 15, 2024

De Ford Fiesta van de toekomst

Een ding is zeker. Ford komt met een alternatief. “Waar een tijdperk eindigt, gaat het andere van start!”, meldt Ford. In een officiële fabrieksvideo toont de fabrikant zelfs symbooltjes van een bliksemschicht en een stekker. Dat doet vermoeden dat Ford werkt aan een elektrische opvolger van de Fiesta. Ford komt sowieso met een Puma Gen-E, een elektrische Puma. Maar het is niet duidelijk of we die auto moeten zien als de opvolger van de Ford Fiesta.

B-segment blijft belangrijk

Aangezien het B-segment zo belangrijk is in Europa, kunnen we haast niet geloven dat Ford dit segment volledig de rug toekeert. Dat doet de fabrikant ook niet, want de Ford Puma is een B-segment crossover. De vraag is of er onder dit model nog ruimte is voor een B-segment hatchback in de stijl van een Fiesta.

Kunstmatige intelligentie

Met behulp van AI, ook wel kunstmatige intelligentie genoemd, zetten we drie suggesties op een rij van drie mogelijke vervangers van de Ford Fiesta. Die krijgt wat ons betreft een elektrische aandrijflijn, komt als vijfdeurs, ziet er sportief uit en is toch praktisch genoeg. We zetten drie opties op een rij, een moderne, retro en sportieve opvolger.

Een Ford Fiesta met elektrische aandrijflijn – Moderne stijl

Ford Fiesta EV - toekomst

Een Ford Fiesta met elektrische aandrijflijn – Retro stijl

Ford Fiesta EV - toekomst

Een Ford Fiesta met elektrische aandrijflijn – Sportieve stijl

Ford Fiesta EV - toekomst

Retro?

Met name de retro-variant spreekt tot de verbeelding. Ook andere fabrikanten zijn deze weg in geslagen. Denk maar aan Renault die met een Renault 5 komt, voorzien van een elektrische aandrijflijn. Volkswagen stak daarentegen de iconische T1 in een moderne outfit met batterij-elektrische aandrijflijn. De Volkswagen ID.Buzz werd geboren. Zou Ford hetzelfde van plan zijn? De toekomst zal het uitwijzen.