Autonieuws

Vernieuwde Volkswagen Golf GTI (2024): de eerste details

maart 4, 2024

Design Volkswagen Golf GTI 2024

De vernieuwde Volkswagen Golf GTI is te herkennen aan de stoere en scherp gelijnde voorkant, met een opvallende lichtsignatuur inclusief verlicht Volkswagen-logo en spectaculaire (optionele) led-mistlampen. Van de felrode biezen tot de stoere honingraat-grille, van de verlaagde wielophanging en de rode remklauwen tot aan de verchroomde, dubbele uitlaat: werkelijk alles ademt GTI.

De krachtbron

Onder de kap huist een 2,0-liter TSI-motor met een indrukwekkende 265 pk. Die lanceert je van 0 naar 100 km/u in 6,2 seconden en houdt pas op met accelereren bij een topsnelheid van 250 km/u. Al dat vermogen is natuurlijk leuk op de snelweg, maar juist ook op bochtige wegen voelt de vernieuwde GTI zich als van oudsher helemaal thuis.

Interieur

Binnenin de nieuwe GTI is het alsof je in het rijke verleden van de enige echte ‘hot hatch’ stapt, maar dan wel met alle updates voor de wereld van vandaag en morgen. Natuurlijk zijn de stoelen standaard bekleed met het legendarische ruitjespatroon en ook de zitpositie is van nature afgestemd op de sportieve rijder. Toch vind je achter het stuur ook de nieuwste versie van de Digital Cockpit Pro van Volkswagen, met natuurlijk het kenmerkende GTI honingraatdesign. Het volledig digitale display bevat een weergaveoptie voor Digital Sport Layout Gauges met realtime prestatiegegevens zoals een heuse g-krachtmeter. 

Volkswagen maakt binnenkort alle specificaties en de prijzen bekend van de nieuwste GTI.


Volkswagen Golf GTI 2024