Autonieuws

Vernieuwde Kia Picanto (2024): dit zijn de prijzen

april 3, 2024

Kia Picanto alleen nog met 1.0 DPI benzinemotor

De vernieuwde Kia Picanto is in Nederland te bestellen met een 1.0 DPI benzinemotor. De 1.0 T-GDi met 100 pk is verleden tijd. De 1.0 DPI is op een aantal punten verbeterd om te voldoen aan de laatste emissieregels. De atmosferische motor heeft bijvoorbeeld verbeterde uitlaatgascirculatiekanalen en een geoptimaliseerde kleptiming aan de inlaatkant. Ook de koeling van de verbrandingskamers is verbeterd. De motor drijft de voorwielen aan via een handgeschakelde vijfversnellingsbak (5MT) of de Automated Manual Transmission (AMT). Die laatste is gebaseerd op de manuele vijfversnellingsbak, waarbij het koppelen/ontkoppelen en schakelen automatisch verloopt.

Rijhulpsystemen

De vernieuwde Kia Picanto is uitgerust met verschillende rijhulpsystemen. Standaard heeft elke Picanto onder meer Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning en Leading Vehicle Departure Warning, Intelligent Speed Limit Assist, Lane Following Assist (LFA) en Forward Collision Assist (FCA) met voertuig-, fiets- en voetgangerdetectie. De topversie GT-Line beschikt altijd over Forward Collision-Avoidance Assist (FCA 1.5) met Junction Turning, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) en Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist. 

Verschillende uitvoeringen

Kia Nederland biedt de vernieuwde Kia Picanto aan in vier uitvoeringen. Het basismodel, de DynamicLine, is standaard al voorzien van onder meer airconditioning, een 8-inch full map navigatiesysteem, Kia Connect en Live services, parkeersensoren achter en een achteruitrijcamera. De auto heeft ook autonome rijstrookvolgassistentie en de autonome noodremassistentie met voetganger- en fietserdetectie.

DynamicPlusLine

De DynamicPlusLine vult de al rijke standaarduitrusting aan met full-led-koplampen met led-richtingaanwijzers, privacy glass, lichtmetalen velgen, een USB-C aansluiting achter en elektrisch inklapbare buitenspiegels met led-richtingaanwijzers. De nieuwe ExecutiveLine biedt daarboven extra luxe features zoals verwarmde voorstoelen, stuurwielverwarming, climate control, een smart key met start/stopknop en een draadloos oplaadstation voor smartphones. 

Kia Picanto GT-Line

De sportieve GT-Line combineert de luxe van de ExecutiveLine met sportieve stylingdetails, zoals een GT-Line ‘Light Guide’ led-strip voor en 16-inch lichtmetalen velgen. Van binnen valt hij op met zijn GT-Line stuurwiel en zwarte GT-Line bekleding in lederlook. De auto heeft verder dodehoekassistentie, kruisend verkeerassistentie achter en een schuif/kantel zonnedak.

Kia Picanto 2024: uitvoeringen
Kia Picanto 2024: prijzen

Prijzen Kia Picanto

Als DynamicLine is de Picanto verkrijgbaar vanaf 18.995 euro. De DynamicPlusLine en ExecutiveLine hebben een vanafprijs van respectievelijk 20.195 en 21.195 euro. Het sportieve topmodel, de GT-Line is er vanaf 22.895 euro. De AMT-transmissie heeft een meerprijs van 2.000 euro en voor de vijfzitsversie (in combinatie met de handgeschakelde transmissie) geldt een meerprijs van 800 euro. De eerste exemplaren van de vernieuwde Kia Picanto arriveren eind juni in Nederland.

Kleuren Kia Picanto 2024

De vernieuwde Kia Picanto is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De kleur Clear White is standaard. Optionele kleuren zijn Milky Beige, Sparkling Silver, Aurora Black Pearl, Astro Grey, Smoke Blue, Signal Red, Sporty Blue en Adventurous Green.

Kleuren Kia Picanto 2024

Garantie

Net als de andere modellen van Kia, wordt ook de Picanto standaard geleverd met de garantie van 7 jaar of 150.000 kilometer. Hoe die garantie is opgebouwd? Hieronder een opsomming.

Technische specificaties

De vernieuwde Kia Picanto heeft een lengte van 3.605 mm, een breedte van 1.595 mm en een hoogte van 1.485 mm. De wielbasis bedraagt 2.400 mm. Standaard heeft de auto vier zitplaatsen, voor vijf zitplaatsen geldt een meerprijs. Behalve voor de versie met automaat. Die is er uitsluitend als vierzitter.

De 1.0 DPi (998 cc) heeft een vermogen van 46 kW (63 pk) bij 5.500 toeren per minuut en een koppel van 93 Nm bij 3.750 toeren per minuut. Het gewicht van de auto komt uit op 890 tot 895 kilogram. De Picanto mag geen aanhanger trekken.











Kia Picanto 2024