Autonieuws

Topversie vernieuwde Toyota Corolla heeft bijna 200 pk

oktober 27, 2022

Nieuwe kleuren Toyota Corolla

Toyota introduceert twee nieuwe kleuren voor de Corolla, te weten Juniper Blue Metallic en Ash Grey Metallic. Voor de nieuwe Corolla GR Sport zijn nieuwe 18-inch lichtmetalen wielen ontworpen en heeft ook de achterbumper een nieuwe vorm. De stoelen in de Corolla Hatchback en Corolla Touring Sports hebben een nieuwe afwerking met het GR-logo in reliëf in de hoofdsteunen.

Interieur Toyota Corolla 2023

In het interieur krijgt de Corolla een groot 10,5-inch multimediadisplay en een 12,3-inch groot digitaal instrumentarium, waarbij de bestuurder kan kiezen welke informatie er wordt weergegeven en ook kan kiezen uit vier verschillende modi: Casual, Smart, Sport en Tough.

Spraakcommando’s

Met de nieuwe gesproken commando’s kan op een natuurlijke manier met de auto worden gecommuniceerd om bijvoorbeeld de multimedia te bedienen, of voertuigfuncties – zoals het openen of sluiten van ramen – uit te laten voeren zonder daarvoor op een knop te duwen.

Ook met smartphone-app

Er zijn ook een aantal externe services beschikbaar met behulp van de MyT-app, waarmee bestuurders hun smartphone kunnen gebruiken om de auto te vergrendelen of te ontgrendelen, de klimaatregeling te bedienen om de cabine te verwarmen of te koelen voorafgaand aan een reis, de alarmlichten te activeren en hun voertuig te lokaliseren.

Twee hybride aandrijflijnen

Net als bij de huidige Corolla wordt de aandrijflijn in twee varianten geleverd: een 1,8-liter en een 2,0-liter. Beide aandrijflijnen profiteren van ingrijpende wijzigingen aan de verbrandings- en elektromotor die de rijervaring verder verbeteren. De prestaties nemen toe dankzij extra vermogen, terwijl de CO2-uitstoot gelijk blijft of lager wordt. Dankzij een opnieuw ontworpen Power Control Unit (PCU), transaxle-motor en de krachtige en kleinere lithium-ion-batterij is de nieuwe Corolla tot 18 kg lichter.

Toyota Corolla 1.8 Hybrid

Met de 1,8-liter hybride aandrijflijn krijgt de nieuwe Corolla een vermogen van 140 pk. De sprint van 0-100 km/u neemt door het toegenomen vermogen nog maar 9,2 seconden in beslag, een reductie van 1,8 seconden.

Toyota Corolla 2.0 Hybrid

Voor de 2,0-liter variant neemt het vermogen toe naar 196 pk, waardoor de sprint van 0-100 km/u nu in slechts 7,5 seconden is afgerond. Dit is bijna een halve seconde sneller dan voorheen. De CO2-uitstoot voor de 2,0-litervariant neemt een paar gram af in de gecombineerde cyclus.

Tekst gaat door onder de fotogallerijAangepast motormanagement

Aangepast motormanagement moet zorgen voor een soepeler gasrespons. Dit is bereikt door een verlaging van het motortoerental tijdens het accelereren. Het geluid van de aandrijflijn tijdens het accelereren is ook gedempt. Hoe de vernieuwde Toyota Corolla Hybrid in de praktijk rijdt konden we eerder alvast ervaren.

Nieuwe veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Corolla is uitgerust met Toyota T-Mate, dat het nieuwste Toyota Safety Sense-pakket combineert met verschillende actieve rij- en parkeerhulpsystemen. Zo beschikt de Corolla onder meer over Acceleration Suppression, dat reageert op plotseling gebruik van het gaspedaal bij het rijden met lage snelheid.

Ook ondersteunt de auto actief om aanrijdingen te vermijden bij het nemen van een bocht op een kruispunt. Emergency Steering Assist kan nu reageren op tegemoetkomende voertuigen. Over-the-air software-updates houden de functies bovendien up-to-date en maken het mogelijk om nieuwe toe te voegen zodra ze beschikbaar komen tijdens de levensduur van het voertuig.

Dankzij de toevoeging van Safe Exit Assist zal de auto een waarschuwing geven als hij detecteert dat een deur wordt geopend terwijl er een voertuig of fietser van achteren nadert. Er is ook een nieuwe Rear Seat Reminder die de bestuurder een signaal geeft om de achterbank te controleren voordat hij uitstapt. Zo wordt er nooit iets onbedoeld vergeten op de achterbank.

Start levering Toyota Corolla 2023

Vanaf het tweede kwartaal maakt de nieuwe Toyota Corolla zijn debuut in Nederland. De (2023) prijzen voor de nieuwe 140 pk sterke Corolla 1.8 Hybrid beginnen bij 33.995 euro. Bestellen kan per direct.