Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Steenrijke sjeik bouwt bizarre mega Hummer van 6 meter hoog

maart 23, 2022

Wie doet nou zoiets?

Het brein achter de reusachtige auto is sjeik Hamad bin Hamdan Al Nahyan. Hij is een van de grootste, en meest excentrieke autoverzamelaars van de wereld. De Arabier heeft een vermogen van zo’n 20 miljard dollar, en zal dit project dus niet zozeer voelen in zijn portefeuille. De miljardair staat ook in het Guinness World records boek, met zijn gigantische collectie Jeep Willy’s. De Hummer is niet zijn eerste gekke project: hij bouwde jaren geleden al een enorme Dodge Power Wagon.

Off-Road History Museum

De giga-Hummer, die officieel de Hummer H1 ‘X3’ wordt genoemd — want hij is 3 keer zo groot — zul je niet op de openbare weg zien rijden. Het ding staat namelijk in een van de vier automuseums van de sjeik. Je kunt de uit de kuiten gewassen Hummer vinden in het ‘Off-Road History Museum’, in Al Madam. Het museum staat vol met allerlei bijzondere voertuigen die de sjeik in z’n bezit heeft. Best een leuke plek om eens kijkje te gaan nemen, volgens Tripadvisor.

Compleet huis als interieur

Het meest verbazingwekkende aan dit project is nog wel dat hij nog echt rijdt ook! Best knap, aangezien hij 14 meter lang, zes meter breed en bijna 6 meter hoog is. Het mega-apparaat is voorzien van vier dieselmotoren. Bij elk wiel zit een motor, die voor de aandrijving van het betreffende wiel zorgt. Wat ook bijzonder is, is het (nog niet afgemaakte) interieur. Het reusachtige ding krijgt van binnen namelijk twee verdiepingen, met de inrichting van een compleet huis! Het wordt uiteindelijk dus een camper, maar dan net even anders.

Lees ook: