Autonieuws

Skoda Kamiq (2024): dit is er nieuw! – AutoRAI TV

januari 19, 2024

Subtiele wijzigingen voor Skoda Kamiq

De vernieuwde Kamiq onderstreept zijn SUV-karakter met een meer rechtopstaande grille en in de bumpers geïntegreerde diffusers. De gesplitste koplampunits zijn ook gewijzigd: het bovenste lichtelement is nog vlakker, terwijl de onderste units juist zijn gegroeid. Subtiele wijzigingen dus. De optionele TOP LED Matrix koplampen hebben opvallende en zeshoekige Matrix-modules. De crystalline LED-modules doen denken aan sprankelende ijsblokjes of edelstenen.

Gerecyclede kunststoffen

Skoda tilt het gebruik van gerecyclede en natuurlijk materialen naar een hoger niveau. Zo zijn het waterreservoir onder de voorruit, de wielkastbekleding, diverse interieurbekledingsmaterialen, de vloerbekleding en de vloermatten gemaakt van gerecyclede kunststoffen. 

Hennep in Skoda

In meerdere afwerkingspanelen en de structuur van de hemelbekleding zijn vezels van natuurlijke materialen zoals hennep en kenaf verwerkt. Ook leuk is de introductie van de Virtual Pedal. Een voetbeweging onder de achterbumper volstaat daarbij om de achterklep te laten openen.

Sport Chassis Control

De Skoda Kamiq is verkrijgbaar met Sport Chassis Control. Dit biedt keuze uit twee schokdemperinstellingen. Hiermee is het onderstel van de Kamiq met 10 mm te verlagen.

Rijhulpsystemen

De Kamiq heeft diverse rijhulpsystemen. Inbegrepen zijn bijvoorbeeld Front Assist met voetgangermonitoring, Lane Assist, Verkeerstekenherkenning en maximaal negen airbags.

Design Selections

De Skoda Kamiq is verkrijgbaar in verschillende Design Selections. Elke Kamiq is standaard uitgerust met een 8 inch (20,3 cm) digitaal instrumentenpaneel en een centraal geplaatst 8,25 inch Škoda Infotainment Display. Hij is er ook als Monte Carlo met zwarte accenten en handgemaakte ‘carbon-leder’.

Motoren Skoda Kamiq 2024

De motorenline-up van de Skoda Kamiq is niet gewijzigd. Het aanbod bestaat uit een 1.0 TSI GreenTech benzinemotor met 110 pk in combinatie met een handgeschakelde zesbak of een versie met 110 pk met handgeschakelde zesbak of zeventraps DSG. Skoda levert ook een 1.5 TSI Greentech met 150 pk en 7-traps DSG. Marktintroductie: februari 2024.

SKODA KAMIQ (2024) – Dit is er nieuw aan deze compacte SUV – AutoRAI TV