Achtergrond Autonieuws Lifestyle & Fun

Rezvani Vengeance is een gepantserde auto voor het hele gezin

oktober 31, 2022

Veilige auto

Veel mensen kijken voordat ze een auto kopen eerst even welke modellen goed scoren op de website van het Europese onafhankelijke veiligheidstestinstituut Euro NCAP. Zeker als je een gezin hebt, wil je de veiligste auto die er maar te koop is. Vaak is dat een grote SUV, zoals een Volvo XC90, Mercedes-Benz EQS of Skoda Enyaq. Maar wie écht zeker wil zijn dat zijn gezin op de weg niets overkomt, moet verder kijken.

Elektrocuteren

De Rezvani Vengeance is dan namelijk de SUV die je moet hebben. Deze SUV is volledig bepantserd. De ruiten zijn kogelvrij, net als de gigantische 35-inch banden, die rondom 22-inch velgen liggen. Ook leuk: het bepantseringspakket brengt ook deurgrepen met zich mee die onder stroom gezet kunnen worden. Uiteraard zijn er gasmaskers aan boord, je weet maar nooit. Ook is het mogelijk om een waas van pepperspray rondom de auto te laten spuiten. Zo kun je iemand elektrocuteren en daarna meteen een volle laag pepperspray erachteraan gooien. Toch handig, in deze onzekere tijden waarin we leven.

Luxe tank

Het interieur is ook opvallend: je begeeft je in complete luxe in de Rezvani Vengeance. Dat komt onder andere omdat als basis van de auto een Cadillac Escalade gebruikt is. Het is een volwaardige SUV, met een achterbank en vier riante captain chairs. Als je voor twee banken kiest, kun je zelfs met acht mensen op pad. Aan alles is gedacht; er is zelfs een TV om de kinderen te vermaken. Je zou ‘m zo meenemen op vakantie. Daarvoor moet je wel flink in de buidel tasten.

Niet goedkoop

Al die luxe en bepantsering heeft namelijk wel een prijskaartje. Voor minder dan 250.000 euro bezit je namelijk geen Rezvani Vengeance. Dat is namelijk de vanafprijs in de Verenigde Staten. Er zijn twee motoren verkrijgbaar bij de Vengeance: een 6,2-liter V8 supercharged die uit de Escalade komt of een zes-in-lijn dieselmotor. De Vengeance is ook zonder bepantsering te koop. Voor de versie met bepantsering, zul je 100.000 euro extra neer moeten leggen. Er is ook een versie met Supercharger verkrijgbaar, waarvoor je 90.000 euro extra betaalt. Deze levert dan 700 pk en 912 Nm koppel. Mocht je de bossen in willen met je Rezvani, dan kun je voor schutkleuren kiezen. Hier betaal je 7.500 dollar extra voor, maar dan ziet geen boswachter je aankomen.

Rezvani

Rezvani Automotive Designs is een Amerikaans bedrijf, gespecialiseerd in het fabriceren van hoogwaardige voertuigen. Eerder bouwden ze bijvoorbeeld een Hercules 6×6, een enorme zeswieler. Ook maakten ze een zogeheten XUV. Dit is een 1.000 pk sterke SUV, gebouwd op het platform van de Jeep Wrangler. De auto’s van Rezvani staan erom bekend dat ze vrijwel altijd bepantserd zijn. De oprichter van Rezvani is Ferris Rezvani, een ontwerper die voorheen samenwerkte met grote merken zoals Ferrari en Aston Martin.

Lees ook: