Autonieuws

Range Rover Electric: extreem stil, extreem krachtig

december 13, 2023

Praktijktesten Range Rover Electric

In Zweden wordt de nieuwe Range Rover Electric getest in de vrieskou met temperaturen tot -40° C en in Dubai bij zinderende temperaturen tot +50° C. Dit doet de fabrikant om te onderzoeken en te bepalen of zaken als de elektrische aandrijving, het onderstel en het accupakket zijn opgewassen tegen dagelijkse omstandigheden.

Reserveren kan al

Het is met onmiddellijke ingang mogelijk om je aan te melden voor plaatsing op een wachtlijst, om straks als een van de eersten een bestelling voor de nieuwe Range Rover Electric te kunnen plaatsen, nog voordat de orderboeken officieel opengaan. Prijzen zijn nog niet bekend en ook technische details zijn nog schaars.

Range Rover Electric

800V-architectuur

Wat weten we al wel? De Range Rover Electric kan rijden door 85 cm diep water, krijgt Active Noise Cancellation-technologie en beschikt over een 800V-architectuur voor korte laadtijden. Range Rover Electric belooft een systeemvermogen dat vergelijkbaar is met dat van het vlaggenschip, de Range Rover V8. De V8-versie schopt het tot 452 kW (615 pk). Dan heb je een idee van de performance.

Productie Range Rover Electric

De productie van de Range Rover Electric vindt plaats in Solihull op basis van de flexibele Modular Longitudinal Architecture. Hij rolt dus naast de Mild Hybrid (MHEV) en plug-in hybride versies van de band. De assemblage van de accupakketten en elektromotoren vindt plaats in het nieuwe Electric Propulsion Manufacturing Centre in Wolverhampton.


Range Rover Electric


Range Rover Electric


Range Rover Electric


Range Rover Electric