Autonieuws

Prijs Audi Q6 e-tron met 100 kWh accupakket bekend

april 12, 2024

Audi Q6 e-tron prijs

De prijzen van de Audi Q6 e-tron met 100 kWh batterij beginnen bij 77.950 euro. Tegelijkertijd is ook het topmodel, de 360 kW (490 pk) sterke Audi SQ6 e-tron, per direct bestelbaar. Later dit jaar volgen tevens twee uitvoeringen met achterwielaandrijving: een variant met het 100 kWh accupakket en daarmee een nog grotere range, en tevens een versie met een 83 kWh accupakket, waarvoor een indicatieve vanafprijs geldt van 65.000 euro.

Audi Q6 e-tron 100 kWh

De eerste Audi Q6 e-tron-modellen die in Nederland leverbaar worden, hebben een aandrijflijn met een 100 kWh accupakket en Quattro vierwielaandrijving. Het vermogen bedraagt 285 kW (388 pk), terwijl het SQ6 e-tron topmodel het zelfs tot 360 kW (490 pk) brengt. Het 100 kWh accupakket staat borg voor een maximale range van 625 km WLTP). Een belangrijk voordeel van het Premium Platform Electric is de 800 Volt-boordspanning, die laden met een capaciteit tot 270 kW mogelijk maakt. Een laadtijd van 10 minuten is daarbij voldoende om de actieradius met meer dan 250 kilometer te verlengen. Het laden van het accupakket van 10-80% duurt ongeveer 21 minuten. 

Audi SQ6 e-tron

Advanced edition

De Audi Q6 e-tron Quattro Advanced edition heeft onder meer het S line exterieurpakket (een primeur voor een Advanced edition van Audi), 19-inch lichtmetalen velgen, led-koplampen plus met grootlichtassistent en led-achterlichten Pro. Ook voegt hij extra luxe, comfort en gebruiksgemak toe in de vorm het comfortpakket, verwarming van het stuur én de zitplaatsen achterin, comfort-standverwarming, parkeerhulp met afstandsweergave, parkeerassistent plus, omgevingscamera’s en adaptieve snelheidsassistent. De Audi Q6 e-tron Quattro Advanced edition is leverbaar vanaf 83.950 euro.

Audi Q6 e-tron Quattro S edition

Als S edition biedt de Audi Q6 e-tron Quattro het S line exterieur- en S line interieurpakket inclusief het sportonderstel, sportstoelen in het interieur, 20-inch lichtmetalen velgen (dezelfde als onder de SQ6 e-tron), het Optiek pakket zwart (waarbij de accenten van het exterieur en tevens de spiegelkapbehuizing in hoogglans zwart zijn uitgevoerd) plus bumpers die volledig zijn gespoten in de kleur van de carrosserie.

Ook matrix-led-koplampen, digitale lichtsignaturen, de e-tron Sportsound, het comfortpakket plus en het MMI passagiersdisplay zijn standaard features. Bij dat alles beschikt de Audi Q6 e-tron Quattro S edition over een nog breder scala aan rijassistentiesystemen, waaronder de rijbaanverlatingswaarschuwing met noodhulp en Proactieve inzittendenbescherming. De Q6 e-tron Quattro S edition is leverbaar vanaf 89.950 euro.

Audi SQ6 e-tron prijs

De Audi SQ6 e-tron is het sportieve topmodel binnen de range. Met een systeemvermogen van 360 kW (490 pk) staat hij voor hoge prestaties. Zo accelereert de SQ6 e-tron in 4,3 seconden van 0-100 km/u en is zijn topsnelheid elektronisch begrensd op 230 km/u (overige Q6 e-tron Quattro-modellen: 210 km/u).

Bovenop alle genoemde features biedt hij qua uitrusting onder meer het comfortpakket pro, adaptieve S-luchtveringsonderstel, matrix-led-koplampen en oled-achterlichten met digitale lichtsignaturen, adaptieve snelheidsassistent en adaptieve rijassistent Plus. De Audi SQ6 e-tron is leverbaar vanaf 101.400 euro.

Garantie Audi

Bij elke Audi (S)Q6 e-tron zijn twee jaar fabrieksgarantie en acht jaar (of maximaal 160.000 km) garantie op de hoogvoltaccu inbegrepen. Audi neemt bovendien al het voorgeschreven onderhoud én de wettelijk verplichte apk-keuringen voor zijn rekening gedurende een periode tot en met 7 jaar/84 maanden of een maximaal kilometrage van 180.000 kilometer (al naargelang het eerst wordt bereikt). 

Marktintroductie

De nieuwe Audi Q6 e-tron-modellen met het 100 kWh accupakket en Quattro vierwielaandrijving zijn met ingang van vandaag te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. De levering start deze zomer. Binnenkort volgt ook de achterwielaangedreven versie met het 100 kWh accupakket, terwijl de achterwielaangedreven variant met het 83 kWh accupakket eind dit jaar bestelbaar wordt.


Audi SQ6 e-tron


Audi SQ6 e-tron


Luchtfoto van een grijze SUV geparkeerd op een moderne oprit naast een aangelegd gebied met nette omheining en een boom.


Binnenaanzicht van een Audi-auto met het stuur, het dashboard en de leren stoelen, met een stadsbeeld zichtbaar door de voorruit.


Binnenaanzicht van een moderne auto met details van luxe zwart en rood gestikte lederen stoelen met de skyline van de stad zichtbaar op de achtergrond.


Binnenaanzicht van een Audi-auto met modern dashboard, leren stoelen en met sneeuw bedekte bergen zichtbaar door de voorruit.


Interieur van een moderne auto met een dashboard met een groot touchscreen-display met een navigatiekaart, omgeven door strakke houten accenten.


Een moderne blauwe SUV geparkeerd op een verharde weg met bergen op de achtergrond tijdens de schemering.


Een blauwe SUV geparkeerd op een asfaltoppervlak met een bergachtige achtergrond tijdens de schemering.