Achtergrond Autonieuws

Porsche Cayenne wordt 100% elektrisch!

maart 13, 2023

De volledig elektrische Porsche Macan is al in 2024 beschikbaar voor klanten. De volledig elektrische 718 staat gepland voor het midden van dit decennium. Op middellange termijn zal hij alleen beschikbaar zijn als volledig elektrisch model. Daarna volgt de volledig elektrische Porsche Cayenne. De vierde generatie van de SUV onderstreept de doelstelling van Porsche om in 2030 meer dan 80 procent van zijn nieuwe voertuigen volledig elektrisch af te leveren.

Er komt ook een SUV boven de Cayenne

Porsche is ook van plan om zijn productportfolio naar boven uit te breiden met een volledig elektrische SUV boven de Cayenne. Dit nieuwe voertuigconcept is ontworpen om sterke prestaties en geautomatiseerde rijfuncties te bieden met de typische Porsche flyline, samen met een compleet nieuwe ervaring in het voertuig. Deze is gebaseerd op het door Porsche ontwikkelde platform SSP Sport. “Hiermee onderstrepen en versterken we onze sportieve luxe positionering. We zien groeiende winstpoelen in dit segment, met name in China en de VS”, legt Oliver Blume, Voorzitter van de Raad van Bestuur, uit.

Uitgebreide update Porsche Cayenne in 2023

In 2023 zal de Cayenne al een van de meest uitgebreide upgrades in de geschiedenis van Porsche ondergaan. De updates van het model van de derde generatie omvatten drie doorontwikkelde plug-inhybrides met een grotere actieradius. Ook het chassis wordt verbeterd.

Duurzaamheidsdoelen van Porsche

Porsche heeft zichzelf ook ambitieuze duurzaamheidsdoelen gesteld. In het kader van zijn strategie werkt het bedrijf aan een netto CO2-neutrale waardeketen voor zijn voertuigen in 2030. Dit omvat ook een netto CO2-neutrale gebruiksfase voor toekomstige BEV-modellen (gebaseerd op een veronderstelde totale kilometerstand van 200.000 kilometer per voertuig ). In 2022 zette Porsche ook een proeffabriek voor e-fuels op met partners in Chili. De productie loopt sinds december. “Hiermee hebben we aangetoond dat e-brandstoffen op industriële schaal geproduceerd kunnen worden”, zegt Blume.

Porsche in 2022

In 2022 leverde Porsche 309.884 auto’s af. De Cayenne blijft de absolute bestseller, gevolgd door de Macan en 911. De 718 is het minst populaire model van Porsche. Ten opzichte van 2021 steeg de verkoop van Porsche in 2022 met een dikke drie procent.