Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Parkeren bij Eindhoven Airport

maart 21, 2022

Waar kan ik parkeren bij Eindhoven Airport?

Als je met de auto naar het vliegveld in Eindhoven komt, wil je natuurlijk weten waar dit kan. Bij Eindhoven Airport parkeren is heel eenvoudig. Er zijn veel parkeergelegenheden en -mogelijkheden bij.

Gold Parking P1

De meest dichtstbijzijnde parkeergelegenheid bij Eindhoven Airport is P1. Wanneer je de parkeergarage uitloopt stap je direct de vertrekterminal in. Wel zo handig! De eerste 15 minuten zijn gratis, dus perfect als je iemand wilt afzetten (Kiss & Ride). Daarna gaat de € 3,00 per half uur in, met een dagtarief van € 35,-. Dus zowel kort parkeren als lang parkeren is mogelijk. Het is wel aan te raden vooraf te reserveren, om teleurstelling bij aankomst te voorkomen.

Silver Parking P3

Gebruik maken van P3 vereist een reservering. Deze locatie is geschikt voor lang parkeren en ligt op een kleine 5 minuten lopen van de terminal.

Bronze Parking P4

Op 7 minuten lopen van de terminal ligt P4. Voor deze parkeergelegenheid, die grotendeels overdekt is, kun je terecht voor lang parkeren. Ook voor deze parkeerplaats geldt dat een online reservering vooraf nodig is om gebruik te kunnen maken van de parkeergelegenheid.

Bronze Parking P5

Evenals P4 ligt ook deze parkeerplaats 7 minuten lopen van de terminal. Deze parkeergelegenheid biedt echter meer plekken. Net als voor de overige parkeerplaatsen, behalve P1, geldt dat vooraf reserveren vereist is.

Parkeervormen Eindhoven Airport

Wanneer je wilt parkeren bij Eindhoven Airport, is er keuze uit meerdere parkeervormen. Iedere vorm kent andere tarieven.

Parkeren op loopafstand

De meest conventionele vorm is parkeren op loopafstand van de terminal. Met deze parkeervorm zet je zelf de auto weg en loop je met je bagage richting de terminal.

Shuttle

Een andere vorm is een shuttlebus die je naar de terminal brengt. Deze bus vertrekt enkele keren per uur van lang parkeren-gelegenheid P8 naar de Eindhoven Airport vertrekhal. Een rit duurt ongeveer 10 minuten. Deze manier is veruit de meest voordelige keuze om te parkeren bij Eindhoven Airport.

Valet parking

Wanneer je kiest voor de valetservice of valetparking kun je direct naar de luchthaven rijden. Het enige wat je hoeft te doen is contact opnemen met het parkeerbedrijf, een half uur voordat je arriveert op Eindhoven Airport. Er staat dan een chauffeur klaar die jouw auto naar de afgesproken parkeerplaats rijdt. Ideaal! En wanneer je terug bent in Eindhoven brengt de chauffeur je auto terug op de afgesproken plek, zodat je weer snel naar huis kunt.

Parkeren elektrische auto Eindhoven Airport

Ben je in het bezit van een elektrische auto, kun je alleen bij Gold Parking P1 parkeren. Parkeerplekken met een laadpaal zijn uitgesloten van reservering. Het is dus mogelijk dat er geen elektrische laadplaats beschikbaar is. Bovendien geldt een vergoeding die gevraagd wordt wanneer je een elektrische auto oplaadt op P1. De kosten hiervoor zijn € 0,45 per kW met een starttarief van € 0,50.

Voor meer informatie over de Laadinfrastructuur in Nederland verwijzen we je naar dit artikel.