Lifestyle & Fun

Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex is een elektrische camper met vier slaapplaatsen

augustus 26, 2022

Opel Vivaro-e en Zafira-e

In 2020 introduceerde Opel zijn eerste elektrische bus: de Vivaro-e. Deze bedrijfsbus is ook leverbaar als personenuitvoering: de Zafira-E Life. Deze variant blijkt een uitstekende basis voor een camper te zijn. Tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf, die plaatsvindt van 26 augustus tot en met 4 september 2022, presenteert camperspecialist Crosscamp een prototype van de elektrische Crosscamp Flex op basis van de Zafira-e Life.

Vier slaapplaatsen

De flink verbouwde elektrische Zafira-e is heeft alles aan boord wat tijdens een reis nodig is. De praktische uitrusting omvat voorstoelen die 180 graden kunnen draaien, een keukentje, een wasbak, een gasfornuis en inbouwkasten. Ook zijn er tanks voor drink- en afvalwater. De achterbank is eenvoudig om te bouwen tot een tweepersoonsbed en er zijn ook twee slaapplaatsen onder het hefdak. Zo biedt de Crosscamp Flex plaats aan vier personen.

Actieradius

In de bodem van de camper ligt een 75 kWh accupakket, goed voor een actieradius van 322 kilometer. Laden kan met 100 kW, waardoor de accu in 48 minuten op 80 procent zit. Om ervoor te zorgen dat er genoeg stroom overblijft voor het rijden zorgt een extra 95 Ah batterij aan boord voor elektriciteit voor de verlichting, een koelbox en een USB-aansluiting voor het opladen van apparaten als smartphones en camera’s. In 2023 gaat de eerste Zafira-e Life Crosscamp Flex de weg op. Een Crosscamp-model met dieselmotor is momenteel al leverbaar.

Lees ook: