Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Opel Rocks-e KARGO: de leukste bedrijfswagen van het moment

maart 23, 2022

Opel Rocks-e

In het voorjaar introduceert Opel de Rocks-e in ons land: een kleine elektrische stadsauto, met een vraagprijs van onder de 10.000 euro. De Duitsers bevestigen nu dat de bestelvariant ook richting Nederland komt dit jaar, al is nog niet duidelijk wanneer precies en wat hij gaat kosten.

Hoe bedoel je, bedrijfswagen?

De Rocks-e is een elektrische tweezitter en slechts 2,41 meter lang, 1,39 meter breed en 1,52 meter hoog. Hoe kun je daar nou een bedrijfswagen van maken? Nou, dat is simpel: de Kargo-variant is een eenzitter. De passagiersstoel maakt plaats voor een modulaire laadruimte en een tussenschot. Zo ontstaat er genoeg ruimte om pakketjes rond te brengen in de stad. Daar voelt deze compacte bestelauto zich écht thuis. Want hij is niet alleen klein, hij heeft natuurlijk ook een zeer kleine draaicirkel: slechts 7,20 meter.

Laadruimte

De bestuurder heeft heeft nog net zoveel ruimte als in de reguliere Rocks-e en kan via een luik boven de laadruimte bij zijn vracht komen. Je kunt ook bij de laadruimte komen door gewoon de passagiersdeur te openen. De afdekplaat boven de laadruimte kun je ook verwijderen en achter de bestuurderstoel opbergen, zodat je grotere en hogere items – tot een lengte van 1,20 meter –  kunt vervoeren. De laadvloer is in hoogte verstelbaar, zodat er meerdere ruimtes kunnen ontstaan.

Geen rijbewijs nodig

Onderhuids is alles hetzelfde gebleven. De Kargo wordt net als in de reguliere Rock-e aangedreven door een 8 pk sterke elektromotor. Zijn topsnelheid is 45 km/u, waardoor je alleen een bromfietscertificaat nodig hebt om hem te mogen besturen. 16-jarige pizzabezorgers mogen er dus ook in rijden. Het 5,5 kWh accupakket is in zo’n 3,5 uur volledig opgeladen, waarna je 75 kilometer kunt rijden. De Rocks-e is gebaseerd op de Citroën Ami, die vooralsnog niet naar Nederland komt.

Lees ook: