Autonieuws

Nissan introduceert extra avontuurlijke X-Trail 

mei 1, 2024

Nissan X-Trail N-Trek

De X-Trail is dé avontuurlijke auto bij Nissan. Vorig jaar werd hij dan ook door de ANWB uitgeroepen tot caravantrekker van het jaar. Maar nu gaat de grote SUV nog een stap verder met de introductie van een extra ruige versie, de N-Trek. Deze nieuwe variant valt op door zijn stoere designelementen, zoals de donkere afwerking van de ‘V-motion grille’ aan de voorzijde en de gunmetal-kleurige skidplates aan zowel de voor- als achterkant.

Waterafstotend

De Nissan X-Trail N-Trek biedt daarnaast een scala aan robuuste exterieurkleuren, zoals de metallic lakken Solid Grey en Champagne Silver tot parelmoerlakken zoals Pearl White, Diamond Black en Ceramic Grey. De stoelen van de N-Trek zijn voorzien van waterafstotende bekleding, waardoor je ze makkelijk kunt schoonmaken. Daarnaast biedt Nissan ook rubberen vloermatten en een omkeerbare bodemplaat voor de kofferruimte aan.

e-Power

Net zoals andere X-Trail-modellen is ook de nieuwe N-Trek verkrijgbaar met de e-Power-aandrijflijn van Nissan. Bij deze aandrijfvariant worden de wielen direct aangedreven door de elektromotor, zonder tussenkomst van een versnellingsbak. De enige rol van de geavanceerde turbo-aangedreven driecilinder motor – met variabele compressieverhoudingstechnologie – is het opwekken van elektriciteit, die via de omvormer wordt gestuurd naar de elektromotor of de batterij (of beide, afhankelijk van het rijscenario).

De Nederlandse marktintroductie van de nieuwe Nissan X-Trail N-Trek vindt plaats in de zomer van 2024. Prijzen maakt Nissan binnenkort bekend.