Autonieuws

Mitsubishi XFC Concept mogelijk naar Europa

oktober 20, 2022

Geëlektrificeerde variant Mitsubishi XFC Concept

“We zullen de nieuwe Mitsubishi XFC Concept – een compacte SUV – introduceren in de ASEAN-markten, inclusief Vietnam in het fiscale jaar 2023”, zegt Takao Kato, president en chief executive officer van Mitsubishi Motors. “In de toekomst voegen we een ​​geëlektrificeerde variant aan de line-up toe. Deze willen we ook introduceren in regio’s buiten ASEAN. We hopen het model te laten uitgroeien van een voertuig voor de ASEAN-markt tot een wereldwijd strategisch voertuig, waardoor het een kernmodel wordt net zoals de verkooptopper Xpander crossover MPV.”

Aanvulling op ASEAN-gamma

De productieversie van de Mitsubishi XFC Concept maakt in eerste instantie deel uit van het huidige ASEAN-gamma. De auto vormt een aanvulling op het assortiment producten van Mitsubishi Motors dat is afgestemd op de ASEAN-markt. Dat zijn de Triton-pick-up, de middelgrote SUV Pajero Sport, de Outlander en Outlander PHEV, Xpander en Xpander Cross, de Mirage compacte hatchback en de Attrage sedan op basis van die Mirage.

Zoals topman Kato heeft aangegeven volgt een geëlektrificeerde versie later. Die heeft een lagere CO2-uitstoot en is daardoor ook interessant voor Europa.

Rijmodus Nat

Met veel bodemvrijheid en vier rijmodi – Normaal, Nat, Grind en Modder – is de Mitsubishi XFC Concept gemaakt voor mensen die af en toe ook op avontuur gaan. Rijmodus Nat – voor het eerst geïntroduceerd in een Mitsubishi-voertuig – is ontworpen met het oog op gebruik in ASEAN-landen. De reden laat zich raden: in die laden is regelmatig sprake van overstromingen en hevige regenbuien.

Technische specificaties heeft Mitsubishi niet vrijgegeven van de XFC Concept. Dat het model productierijp oogt, staat buiten kijf.