Autonieuws

MINI John Cooper Works keert terug!

mei 21, 2024

Nürburgring

De nieuwe MINI John Cooper Works zal voor het eerst optreden tijdens de 24-uursrace van de Nürburgring, een van de zwaarste uithoudingsraces ter wereld. Coureurs en teams worden uitgedaagd om de iconische Nürburgring-Nordschleife te veroveren tijdens een zware race van 24 uur.

Met benzinemotor!

De nieuwe benzine MINI John Cooper Works is een eerbetoon aan de iconische rood-witte kleurenschema’s die in de jaren ’60 werden gebruikt voor klassieke Mini’s in de autosport. Vandaar dat het prototype is uitgevoerd in deze camouflage. Als knipoog naar Mini’s historische overwinning van de Mini Cooper S tijdens de Rallye Monte Carlo 1964, 60 jaar geleden, is de raceauto voorzien van een opvallend 37-logo ter herdenking van deze mijlpaal. Dit embleem is een eerbetoon aan de rijke autosporttraditie van MINI.

#317

De nieuwe John Cooper Works #317 wordt ingezonden door het particuliere raceteam uit Nürburg, Bulldog Racing, en neemt deel aan de SP 3T-categorie. De MINI Twin-Power Turbo-raceauto heeft als bijnaam MINI John Cooper Works PRO.

#474

De tweede inzending is de zwarte handgeschakelde MINI John Cooper Works #474, die vorig jaar tijdens de 24 uur van de Nürburgring een podiumplaats wist te bemachtigen. Hiermee bewees hij zijn dapperheid tegen de felle concurrentie in de VT-2-categorie en verstevigde daarmee zijn status in de uithoudingsrace.

Als benzine of 100% elektrisch

De nieuwe MINI John Cooper Works viert zijn wereldpremière in de herfst van 2024.  De nieuwe MINI John Cooper Works-serie zal beschikbaar zijn in zowel benzine- als volledig elektrische versies.


Een rode MINI John Cooper Works met witte abstracte patronen rijdt over een weg, omringd door groene bomen en bergen onder een gedeeltelijk bewolkte hemel.


Een rode MINI John Cooper Works-auto met een zwarte grill en witte velgen rijdt op een bochtige weg. Op het kenteken staat "BR24 PRO." Het voertuig is versierd met een wit en rood camouflagepatroon, wat de kenmerkende stijl benadrukt.


Een rood gecamoufleerde MINI John Cooper Works rijdt snel over een racecircuit en nadert een bocht met gras zichtbaar op de achtergrond.


Een rode MINI John Cooper Works met een aangepast ontwerp en het kenteken "BR24 PRO" rijdt op een gebogen baan omgeven door groen. In de achterruit is het nummer "37" zichtbaar.


Een rood-zwarte MINI John Cooper Works met camouflagepatroon en een "BR24 PRO"-kentekenplaat rijdt op een bochtige baan omgeven door groen, terwijl hij in stijl terugkeert naar de renbaan.


Een rood-zwarte John Cooper Works Mini Cooper met een uniek camouflagepatroon rijdt op een racecircuit omgeven door wazig groen gebladerte en gras.


Een rode MINI met patroonontwerp en kentekenplaat BR24 PRO rijdt op een bochtige weg in de buurt van bergen en groen en laat zijn John Cooper Works-erfgoed zien.


Een MINI John Cooper Works-auto met een wit en rood patroon en een Bulldog Racing-logo rijdt op een rijbaan. De auto is van bovenaf bekeken.


De achterkant van een rode MINI John Cooper Works-auto met een aangepaste camouflageverf, kentekenplaat "BR24 PRO" en een zichtbaar uitlaatsysteem en diffuser wordt getoond.


Zijaanzicht van een rode MINI John Cooper Works met witte abstracte ontwerpen, met een bulldog-logo en uitgerust met Pirelli P Zero-banden op witte wielen, geparkeerd op een verhard terrein met groen op de achtergrond.


Close-up van de achterruit van een rood-witte auto, met het nummer 37 en het woord "MINI John Cooper Works" in vetgedrukte letters. Het model uit 2023 heeft een uniek rood-wit camouflagepatroon en een zilveren tankdop, wat zijn indrukwekkende terugkeer markeert.


Close-up van de voorruit van een raceauto met het merk 'Bulldog Racing' en een logo met een bulldog-gezicht. Op het dak zijn de letters "MINI John Cooper Works" zichtbaar.


Close-up van de rechtervoorkant van een raceauto met een rood-witte verflaag, banden met het merk Pirelli en het merk MINI John Cooper Works. De auto lijkt op een verhard oppervlak geparkeerd te staan.


Close-up van de voorkant van een rode MINI John Cooper Works met een wit en zwart patroon, met het nummer 37 op de motorkap en een kentekenplaat met de tekst "BR24 PRO.


Een close-up van de achterkant van een rode raceauto, die lijkt op een MINI John Cooper Works, met abstracte ontwerpen en een gele kentekenplaat met de tekst 'BR24 PRO'. Hij is voorzien van speciale Pirelli-banden en staat geparkeerd op een verharde weg met groene vegetatie op de achtergrond, wat de triomfantelijke terugkeer symboliseert.