Achtergrond Autonieuws

Mercedes-Benz Museum: dat moet je ervaren! (FOTOVERSLAG)

december 24, 2023

Unieke helix-structuur

Waarom moet je het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart bezoeken? Het gebouw zelf is een architectonisch meesterwerk, ontworpen door UNStudio. Het heeft een unieke helix-structuur die de bezoekers door de verschillende tijdperken van de auto-industrie leidt. De hal is al imponerend. Je start bovenaan en loopt zo in fases richting de begane vloer.

Van prille beginjaren tot nu

Je komt oog in oog met de historie van Mercedes-Benz, van de prille beginjaren en eerste autosportsuccessen tot meer moderne exemplaren. De collectie is niet alleen beperkt tot auto’s. Je ziet ook bussen, vrachtauto’s en andere unieke voertuigen, bijvoorbeeld van beroemdheden of van iconische films.

Belangrijke ontwikkelingen in de wereld

Het museum vertelt het verhaal van meer dan 130-jaar Mercedes-Benz, maar richt zich ook op belangrijke ontwikkelingen in de wereld, zo ook de Tweede Wereldoorlog en de ontdekking van röntgenfoto’s. Het museum is dus niet alleen een plaats voor autoliefhebbers, maar ook een cultureel symbool dat de Duitse technische innovatie en industriële kracht weerspiegelt.

Vaak geopend

Het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart is kortom een fascinerende bestemming. Dat moet je gewoon een keer ervaren. Het Mercedes-Benz Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Tip: op vertoon van je Porsche-ticket krijg je bij het Mercedes-Benz Museum korting. Andersom werkt dat ook. Met een ticket van het Mercedes-Benz Museum krijg je dus bij Porsche ook korting op de ticketprijs.