Autonieuws

Mercedes-Benz G 580 EQ: tot 470 kilometer range!

april 24, 2024

116 kWh batterij voor elektrische Mercedes-Benz G-Klasse

De nieuwe elektrische Mercedes-Benz G-Klasse blijft het karakter van de originele G trouw, met behoud van zijn hoekige silhouet inclusief iconische elementen. Net als de conventioneel aangedreven varianten is de carrosserie gebouwd op een ladderchassis. Het ontwikkelingsteam heeft dit aangepast en versterkt om de elektrische aandrijflijn te integreren. Dat moet ook wel, want er zit een loeizware accu in van liefst 116 kWh. Dat resulteert in een actieradius tot 473 kilometer volgens de WLTP-testnorm. De laadkabel berg je op in een handige case op de achterklep, slim!

Ook de combinatie van onafhankelijke voorwielophanging met dubbele wishbones en de nieuw ontwikkelde starre achteras is behouden gebleven. De in het ladderchassis geïntegreerde lithium-ion-hoogspanningsaccu zorgt voor een laag zwaartepunt.

Chief Technology Officer aan het woord

Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer, zegt: “In de meer dan 45-jarige geschiedenis is in de G-Klasse altijd gebruik gemaakt van de modernste en meest geschikte aandrijftechnologie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het innovatieve aandrijfconcept met vier individueel geregelde elektromotoren de legendarische prestaties van ons offroad-icoon opnieuw naar een hoger niveau tilt. De nieuwe G 580 met EQ-technologie behoudt het vertrouwde hoekige silhouet en blijft trouw aan het karakter van onze geliefde ‘Geländewagen’.”

Mercedes-Benz G 580 EQ

Vier elektromotoren

De vier individueel geregelde elektromotoren die bij de wielen zijn geplaatst, leveren een maximaal totaalvermogen van 432 kW (588 pk). Samen met de inschakelbare terreinreductie Low Range maken ze unieke rijeigenschappen en exclusieve functies mogelijk. Zo kan de functie G-Turn het voertuig vrijwel op z’n plaats laten draaien op een losse of onverharde ondergrond. De functie G-Steering kan in het terrein voor een aanzienlijk kleinere draaicirkel zorgen. Dankzij de intelligente offroad-kruipfunctie met drie snelheden zorgt de nieuwe elektrische G-Klasse volledig zelfstandig voor een ideale aandrijving buiten de gebaande paden.

Offroaden? Geen probleem!

Net als de reeds bekende modelvarianten heeft de nieuwe Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie een klimvermogen tot 100% aan op geschikte ondergrond. Het voertuig blijft stabiel tot een hellingshoek van 35 graden. Met een maximale waaddiepte van 850 mm overtreft de elektrische G‑Klasse zijn conventioneel aangedreven tegenhangers met 150 mm. De terreinreductie Low Range verhoogt het aandrijfkoppel met een speciale overbrengingsverhouding. Het nieuwe model genereert de functie van conventionele sperdifferentiëlen virtueel met behulp van intelligente torque vectoring. De G-Roar zorgt voor een unieke sound experience in de nieuwe elektrische G-Klasse. Naast een karakteristiek, G-Klasse specifiek rijgeluid omvat het een ‘aura’-geluid en diverse ‘event’-geluiden.

Interieur Mercedes-Benz G 580 EQ

Designkenmerken Mercedes-Benz G 580 EQ

De nieuwe elektrische G-Klasse is onmiddellijk herkenbaar als lid van de traditierijke modelserie. Het exterieur krijgt een markante elektrolook met de optionele Black Panel-grille. Een aantal specifieke kenmerken onderscheidt de volledig elektrische variant van de conventioneel aangedreven modellen. Daartoe behoren een iets verhoogde motorkap, de zogeheten ‘air curtains’ in de achterste wielkasten achter en de designbox aan de achterzijde. Ze dragen in combinatie met de nieuwe A-stijlbekleding en een spoilerrand op het dak bij aan een geoptimaliseerde aerodynamica.

Uitrusting elektrische G-Klasse

De nieuwe Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie is standaard uitgerust met het MBUX infotainmentsysteem (Mercedes-Benz User Experience), sfeerverlichting en een multifunctioneel stuurwiel in nappaleder. Optioneel zijn onder andere Keyless Go, gekoelde/verwarmde bekerhouders, het Burmester® 3D-surround sound system en de ‘transparante motorkap’ leverbaar. De vernieuwde offroad-regeleenheid en de nieuwe Offroad-Cockpit zijn als optie leverbaar om de offroad-ervaring met extra digitale functies te verbeteren. .

Prijs Edition One

Bij de introductie is de Edition One leverbaar, een gelimiteerd speciaal model met een uitgebreide standaarduitrusting en exclusieve designelementen. De nieuwe Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie is binnenkort leverbaar als Edition One, voor een consumentenadviesprijs vanaf 200.303 euro.

Technische specificaties Mercedes-Benz G 580 EQ

Mercedes-Benz G 580 EQ - technische gegevens


Interieur Mercedes-Benz G 580 EQ


Mercedes-Benz G 580 EQ