Lifestyle & Fun

Lucid Air zet LaFerrari in zijn hemd tijdens heuvelklim

augustus 25, 2022

Hypercars

Elektrische auto’s zijn saai en Amerikaanse (sport)auto’s kunnen enkel rechtdoor rijden. Ooit zat er een kern van waarheid in deze twee veelgehoorde kritieken van ‘analoge’ autoliefhebbers waarbij er benzine door de aderen stroomt. Maar hoe anders is dat vandaag de dag. Tijden zijn veranderd en de Lucid Air, die zowel van Amerikaanse makelij is als volledig elektrisch aangedreven, bewees dat onlangs eens te meer. Mét verve. Zelfs gerenommeerde hypercars als de Ferrari LaFerrari stonden erbij en keken ernaar. Meer dan dat konden ze niet doen.

Bochtenwonder

Laguna Seca in Monterey, Californië, staat te boek als een lastig circuit, met een zeer venijnige bochtencombi in het bijzonder: de Corkscrew. Veel coureurs vrezen deze beruchte chicane vanwege het behoorlijke hoogteverschil tussen het ingaan en uitkomen ervan. Ondertussen moet er immers ook nog gestuurd worden – vandaar de naam kurkentrekker (vertaald naar het Nederlands). Voor zowel mens als machine zijn dergelijke lastwisselingen en natuurlijke krachten een flinke uitdaging, zeker op race pace.

Lucid Air

‘s Werelds beste en meest geavanceerde supercars zijn ontwikkeld en gebouwd om complexe bochtencombinaties als de Corkscrew knalhard in te duiken en heelhuids door te komen. De Lucid Air daarentegen is ontwikkeld en bedoeld als een super-de-luxe toplimousine. Type S-klasse, zeg maar. Bovendien is de Lucid Air loeizwaar door de vele accu’s aan boord, terwijl massa op snelheid van nature het liefst rechtuit wil. Er komt een knap staaltje technologie en kunde aan te pas wil je van zo’n auto alsnog een bochtenwonder maken. Iets dat Lucid Air kennelijk is gelukt en hoe!

The Stig

Coureur Ben Collins (die je mogelijk kent als het gezicht achter Top Gear’s originele Stig) trotseerde de Laguna Seca Corkscrew Hillclimb in een tijd van net geen 39 seconden. Hij en de Amerikaanse elektro-limo waren daarmee maar liefst vijf tellen sneller dan een concurrent in een LaFerrari. De rest van de deelnemers had al helemaal het nakijken. Weliswaar is de Lucid Air ruim 1.100 pk en 1.390 Nm sterk, de LaFerrari is bepaald ook geen stakker met 963 pk, 900 Nm en de meestertemmers van het steigerende paard als achterban. Well done, Lucid!