Autonieuws

Lexus NX Overtrail: extra avontuurlijke SUV

april 17, 2024

Geen doelgerichte offroader

Naast de luxe President Line en de sportieve F SPORT Line vormt de Overtrail een nieuw topmodel binnen de line-up van de Lexus NX. De uitvoering is meer gericht op avontuur en reizen. Een doelgerichte off-roader is het volgens Lexus niet, maar door de aanpassingen is de Lexus NX Overtrail wel beter geschikt om ook buiten de gebaande paden te treden.

Kenmerken Lexus NX Overtrail

Kenmerken van de Lexus NX Overtrail zijn de verhoogde bodemvrijheid en 18-inch lichtmetalen wielen met all-terrain banden. De bodemvrijheid van de NX Overtrail is met 15 mm verhoogd tot 200 mm, waardoor de totale voertuighoogte uitkomt op 1.675 mm en de auto nog beter uit de voeten komt in ruwer terrein. Tegelijkertijd zijn de dynamische prestaties naar een hoger niveau getild dankzij de verstevigde achterwielophanging. De behuizing van de buitenspiegelkappen, portiergrepen, wielkastranden en dakrails hebben een zwarte afwerking. De kenmerkende Spindle Grille wordt extra benadrukt met een helder in metallic uitgevoerde en gepolijste omlijsting en rooster.

Lexus NX Overtrail

Nieuwe kleur: Moon Desert

Deze details vormen een sterk contrast met de nieuwe carrosseriekleur Moon Desert, een zandkleurige metallic tint die exclusief is voor de Lexus NX Overtrail als aanvulling op de zes andere carrosseriekleuren. Ook de in grijs uitgevoerde merknaam ‘LEXUS’ op de achterklep springt direct in het oog.

Interieur

Ook het interieur heeft een exclusieve uitstraling. De sportstoelen voorin zijn bekleed in zwart kunstleder met ondersteunende zijwangen in Khaki. De portierpanelen en het opbergvak in de middenconsole zijn eveneens uitgevoerd in Khaki met nieuwe Geo Layer inzetstukken die zijn geïnspireerd op het patroon van natuurlijke steenlagen.

Als Hybrid en als Plug-in Hybrid

De nieuwe uitvoering Overtrail is leverbaar met keuze uit alle aandrijflijnen die in Nederland voor de Lexus NX beschikbaar zijn: de NX 350h hybride en de NX 450h+ plug-in hybride. De Lexus NX Overtrail is per direct te bestellen.


Lexus NX Overtrail


Lexus NX Overtrail