Geen onderdeel van een categorie

Lewis Hamilton wil Chelsea overnemen

april 21, 2022

Chelsea

De Russisch-Israëlische oliemiljardair Roman Abramovitsj zag de bui al hangen begin maart. De oligarch — die tot de vriendenkring van president Vladimir Poetin wordt gerekend — zette de Engelse topclub Chelsea vrijwel direct te koop, nadat de eerste tanks Oekraïne binnenvielen. Inmiddels hebben meerdere partijen interesse getoond in de overname van de club.

Lewis Hamilton

Volgens The Guardian zou Lewis Hamilton wel wat van zijn bij elkaar gereden geld in de club willen steken, samen met onder andere tennisicoon Serena Williams. Beide topsporters willen ieder 10 miljoen pond steken in een bid van de Britse zakenman Martin Broughton om Chelsea te kopen. Het bedrag maakt maar een klein onderdeel uit van het bid. De club moet in totaal zo’n 3 miljard pond opleveren.

Tekst gaat verder onder de foto

Geen gerucht

Het gerucht blijkt waar te zijn, want een woordvoerder van de zevenvoudig wereldkampioen heeft inmiddels bevestigd dat Lewis het bid van Broughton financieel steunt. Of Hamilton en Williams volgend seizoen een mooi plekje op de eretribune van Stamford Bridge krijgen, is nog maar de vraag. Er zijn meer partijen die in gesprek zijn om Chelsea van Roman Abramovitsj over te nemen.

Arsenal-fan

Het is bekend dat Hamilton een grote voetbalfan is, maar hij is geen Chelsea-supporter. De Brit heeft namelijk een seizoenkaart van stadgenoot Arsenal. Dat niet alleen, hij heeft zelfs een Arsenal-tattoo op zijn hand. Volgens ingewijden wil de Mercedes-coureur zijn geld in de stadsrivaal steken, zodat er meer diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie komt bij de club.

Lees ook: Kelly Piquet: de vriendin van Max Verstappen