Autonieuws

Lancia is officieel terug in Nederland: eerste dealer geopend

mei 13, 2024

In totaal zes Lancia-dealers

De komende maanden komen worden nog vier andere Nederlandse Lancia Showrooms geopend, volgend jaar gevolgd door nummer zes. De uitrol van het Nederlandse dealernetwerk valt samen met de Europese. In 2024 zullen in heel Europa zeventig nieuwe Lancia-dealers hun deuren openen.

Chris Louwerse, Managing Director Premium Cluster van Stellantis Nederland, zegt: “Lancia is terug in Nederland. Met trots openen wij zowel de eerste Lancia-showroom als het eerste Stellantis House. Dit is een mooie mijlpaal voor de terugkeer van Lancia op de Nederlandse markt. We kijken ernaar uit om binnenkort de volgende vijf vestigingen te openen en verder te bouwen aan een succesvolle terugkeer van dit roemruchte en iconische merk.”

Lancia Ypsilon - Zwolle
Lancia Ypsilon – Zwolle

De nieuwe Lancia-dealer

De nieuwe Lancia-showrooms moeten de klant zowel online als offline een meeslepende ervaring bieden in een nieuwe huisstijl met materialen, kleuren en aandacht voor detail, geïnspireerd door Italiaanse design en architectuur. De ruimtes voor aftersales en aflevering van nieuwe Lancia-modellen aan klanten zijn aandachtig ingericht om de klant te verwelkomen in een warme, uitnodigende sfeer.

Ook nieuw: Lancia Certified

Tegelijk met de verkoopstart van het eerste model introduceert het merk ook ‘Lancia Certified’. Dit nieuwe programma maakt ook van de aankoop van een gebruikte Lancia een unieke, premium merkervaring die vergelijkbaar is met de aankoop van een nieuwe Lancia.

Bezoek Lancia-dealer in Zwolle:

Broekhuis Lancia Zwolle
Nikolaus Ottostraat 11
8013 NG Zwolle

Nieuwe Lancia Ypsilon vanaf 29.700 euro

De volledig nieuwe Lancia Ypsilon is het eerste model dat is te bewonderen in de showroom. De Ypsilon is te reserveren met een efficiënte 1.2 Turbo Hybrid-aandrijflijn of als 100% elektrische versie met een actieradius tot 402 kilometer (WLTP, gecombineerd). De prijzen beginnen bij 29.700 euro voor de hybride versie en bij 35.400 euro voor de elektrische variant.

Lancia Ypsilon - Zwolle


Lancia Ypsilon - Zwolle


Een drukke showroom van Lancia Nederland met groepen mensen die nieuwe auto's onderzoeken en communiceren met verkopers.


Groep mensen van verschillende leeftijden die nieuwe Lancia-auto's onderzoeken tijdens een showroomevenement in Nederland.Binnenaanzicht van een Lancia Nederland-auto met een stuur met digitaal dashboard en minimalistische designelementen.

Twee met zwarte doeken beklede auto's in een moderne showroom met grote ramen, reflecterende vloer en een persoon op de achtergrond bij de eerste dealer.