Autonieuws

Kawasaki heeft wat te vieren!

januari 6, 2022

De legendarisch Z1 900 was in 1972 de krachtigste motorfiets die je kon kopen. Met een viercilinder-in-lijn motorblok was het een begerenswaardige machine die in hoge mate bijdroeg aan het succes van Kawasaki en van de Japanse motorindustrie. Modern, snel en technisch toonaangevend in een tijd, waarin 500 cc tweecilinders tot dan toe als zware motor werden beschouwd.

Kawasaki Z1 900 een fenomeen

Dus ja, de Z1 zorgde voor een omwenteling in de beleving van en de kijk op motorfietsen in het algemeen. Vandaag de dag is de Kawasaki Z900 een van de beste verkopende motoren in het naked-segment. Voldoende reden voor Kawasaki om in 2022 het vijftigjarig jubileum van de Z range te vieren. Dat gebeurt met 50th Anniversary-versies van de Z650, Z650RS, Z900 en Z900RS. Gehuld in speciale kleuren en designdetails die knipogen naar het verleden.

Exclusief met boek ‘Z Chronicles’

Je kunt gerust stellen dat het vier collectorsmodellen zijn. De kopers van de Anniversary modellen krijgen een exclusief boek genaamd ‘Z Chronicles’. Dit staat vol met informatie, specificaties en hoge kwaliteit kleurenfoto’s van alle legendarische Z-modellen van 1972 tot 2022. Het boek is niet apart te krijgen en is dus net als de modellen zelf zeer exclusief.

Z900 50th Anniversary

De Z900 domineert het naked-segment in Europa. Met de beste performance in zijn klasse, geweldige rijeigenschappen en een rijke uitrusting zoals het kleuren TFT-display, Traction Control en Power modes heeft de Z900 een prima uitrusting. De opvallende Sugomi-styling is voor deze jubileum editie gehuld in de kleur ‘’Firecracker Red’’. De kleurstelling is gebaseerd op die van de Z1100GP, de luchtgekoelde Z uit de jaren 80, en is een kenmerkende kleur voor Kawasaki’s uit dat tijdperk. Verder is er de goudgekleurde voorvork, het glanzend zwart afgelakte frame, speciale zadels en is de Z900 voorzien van speciale Anniversary logo’s. Prijs: 11.299 euro.

Z650 50th Anniversary

De veelzijdige Z650 is met zijn lichte frame, korte wielbasis en koppelrijke parallel-twin heerlijk wendbaar. Hij heeft standaard led-verlichting, een TFT-kleurendisplay en smartphoneconnectiviteit. Als 50th Anniversary Edition heeft ook de Z650 de hoogwaardige rode lak. Donkerblauwe en zilveren striping wordt aangevuld met in goudkleur uitgevoerde Z-emblemen, net als de Z modellen van weleer. Met de rode wielen, speciale lederen zadels en jubileumlogo op het voorspatbord is de Z650 50th Anniversary Edition een zeer bijzondere verschijning. Prijs: 8.399 euro.

Z900RS 50th Anniversary

De RS brengt op een eervolle manier een hommage aan de legendarische Z1 gecombineerd met moderne techniek en prestaties. Met de Z900RS 50th Anniversary wordt de perfecte combinatie tussen het heden en het verleden nog verder gesterkt door de Candy Diamond Brown kleur samen met het Fireball-patroon. Door de lak aan te brengen in meerdere lagen ontstaat er een diepe en glanzende laklaag. Als aanvulling hierop is er het glanzend zwarte frame, goudkleurige wielen, grabrail en is er een speciaal zadel. Om het plaatje compleet te maken is het model rondom voorzien van Z50th Anniversary en prachtige Double Overhead Camshaft (DOHC) emblemen. Prijs: 13.899 euro.

Z650RS 50th Anniversary

De Z650RS is een eerbetoon aan de Z650-B1 uit 1977. De nieuwe koppelrijke parellel-twin is geplaatst in een nieuw frame passend bij het retro design. Net als eerdere Retro Sport modellen heeft ook de Z650RS prachtige styling elementen zoals de Tear Drop benzinetank, dubbele tellers en de iconische Duck Tail. De 50th Anniversary Edition is net als de Z900RS voorzien van de diepe Candy Diamond Brown lak met Fireball-graphics, goudkleurige wielen, speciaal zadel, grabrail en DOHC-logo’s. Prijs: 9.399 euro.

De Z50th Anniversary modellen zijn te bestellen bij de Kawasaki dealers en worden in het voorjaar van 2022 geleverd.