Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Je auto meerdere stappen polijsten

april 19, 2022

Eerste stap voor het polijsten

Voordat je gaat polijsten is de eerste stap de auto voorbereiden op het polijsten. Zo moet je eerst grondig de auto wassen met een was methode die veilig is voor de lak, om ervoor te zorgen dat je geen extra polijst werk krijgt. Het best kun je eerst de auto foamen, daarna afspoelen en vervolgens wassen met de twee emmer techniek. Na het wassen moet de auto behandeld worden met vliegroestverwijderaar, om vervolgens de auto volledig te kleien. Deze stappen zorgen ervoor dat het polijsten geen extra lakschade oplevert.

Benodigdheden voor polijsten

Om te beginnen heb je eerst een polijstmachine nodig, bijvoorbeeld een polijstmachine van CROP. Als het gaat om polijstmachines heb je meerdere maten machines, van kleine polijstmachine tot grote polijstmachine. Bijvoorbeeld de Rupes polijstmachines zijn er alleen al in vele maten te krijgen. Naast een goede machine heb je ook polijstpads nodig die goed passen bij de machine, daarnaast heb je ook polijstmiddel nodig die geschikt is voor de lak. Bij polijstmiddel heb je verschillende soorten, bijvoorbeeld voor de grove krassen en voor het fijne polijstwerk. Dit komt ook te pas bij het meerdere stappen polijsten.

Meerdere stappen polijsten

Afhankelijk van de staat van de lak kun je deze meerdere stappen gaan polijsten. Bij een ruwe lak begin je eerst met een grovere polijstmiddel. Een grove polijstmiddel helpt bij het corrigeren van de diepere en grovere krassen. In sommige gevallen kan het grove polijsten zelfs voor nieuwe lichte krasjes zorgen naast de lichte krassen die er al in zitten. Wanneer je alle grovere krassen eruit hebt gepolijst wanneer de lak hier dik genoeg voor is. Kun je nu gaan polijsten met een minder grove polijstmiddel.

De fijnere polijstmiddel is bedoeld op de lichte krassen uit de lak te halen. Wanneer de lak geen last heeft van de grove krassen kun je bij deze stap beginnen. Met deze combinatie kun je de lak tot zijn uiterste maken, hiermee kun je de lak krasvrij maken. Wanneer de lak weer perfect is wil je deze uiteraard ook beschermen, dit kun je ook met de polijstmachine doen. Nu breng je een polijstmiddel aan met een beschermende laag voor de lak, om zo de lak te beschermen na het polijsten.

Photo by Herson Rodriguez on Unsplash