Autonieuws

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 is een eerbetoon aan de legendarische XJR-9 LM

juni 1, 2022

Jan Lammers

De naam ‘Edition 1988’ verwijst naar het jaar waarin de legendarische Jaguar XJR-9 LM de 24 Uur van Le Mans won en het aantal ronden dat de winnende Jaguar in die race aflegde. Jan Lammers speelde destijds een belangrijke rol in de race en hij behaalde samen met zijn teamgenoten Andy Wallace en Johnny Dumfries de overwinning.

F-PACE SVR Edition 1988

De speciale F-Pace herken je aan de unieke carrosseriekleur Midnight Amethyst Gloss, gesmede 22-inch lichtmetalen velgen in Champagne Gold Satin, in- en exterieurdetails in Sunset Gold Satin en een SV Bespoke ‘One of 394’-badge. In het interieur bespeuren we ‘open-pore’ carbon fibre afwerking en Ebony Semi-Aniline lederen bekleding en details in Sunset Gold Satin op het dashboard, het stuurwiel, de schakelpaddles en de Performance-voorstoelen. De Jaguar leaper en de claxonring op het stuurwiel zijn afgewerkt in Satin Black en op de verlichte dorpellijsten en het dashboard kom je SV Bespoke- en Edition 1988-logo’s tegen.

Brute kracht

De F-Pace SVR is de absolute topversie in het SUV-aanbod van Jaguar, aangedreven door de brute 550 pk sterke 5,0-liter V8 met een huilende supercharger. Hoe die klinkt kun je zien en horen in de video onderaan dit artikel. De performance-SUV heeft slechts 4 seconden nodig voor een 0-100-sprint en stopt pas bij 286 km/u met versnellen.

Terug op Le Mans

De Jaguar F-PACE SVR Edition 1988 is voor het eerst te zien tijdens de komende 24 Uur van Le Mans (8-12 juni 2022), waar het model samen met de winnende Jaguar XJR-9 uit 1988 wordt gepresenteerd op de stand van de Special Vehicle Operations-divisie van Jaguar. Vervolgens maakt de SVR Edition 1988 op het Goodwood Festival of Speed (23-26 juni 2022) zijn dynamische debuut. Slecht nieuws voor Jaguar-liefhebbers met een grote racehart: de speciale F-Pace wordt helaas niet in Nederland geleverd.

Bekijk ook